Peter Vesel do prestižne zmage na Cape Epicu

Peter Vesel do prestižne zmage na Cape Epicu
24.10.2021 AVTOR: DZ

Konec je. In uspešno sta Cape Epic zaključila Peter Vesel in Bart Brentjens. S prestižno zmago v skupnem seševku v kategoriji Grand Master.

Cape Epic. Najprestižnejša etapna dirka za gorske kolesarje. Po osmih dneh dirkanja, sedmih etapah in prologu se je dirka končala v Val de Vie. Zadnja etapa je bila dolga 68 kilometrov.

Kolesarji so morali premagati 1850 metrov nadmorske višine. Tahnično zahteven je bil predvsem zadnji spust dobrih 10 kilometrov pred ciljem. A vse ovire sta v kategoriji Grand Master skozi vse dni premagovala Peter Vesel in Bart Brentjens. Na zadnjo etapo sta šla kot vodilna v svoji kategoriji, a vseeno končne zmage nista imela povsem zagotovoljene. Zadnjo etapo sta premagala v nekaj manj kot treh urah in pol.

Bilo je dovolj za etapno zmago - vključno s prologom sta slavila kar sedem zmag od možnih osmih - in tudi za končno zmago v kategoriji. Celotno dirko sta premagala v 30 urah in dobrih 15 minutah. Najbljižja zasledovalca Bucher in Berger - tudi edina, ki sta ju uspela ogroziti in jima odvzela eno etapno zmago - sta za najboljšima zaostala za pet minut in 40 sekund.

Tudi v absolutni konkurenci je bila slovensko-nizozemska naveza odličnoa. Dirko sta končala na 23. mestu. Za Vesela je to druga zmaga na Cape Epicu v sedmih poskusih. Prvo je dosegel leta 2015. Takrat v mešanih parih skupaj z Ivonne Kraft. V absolutni konkurenci sta se končne zmage veselila Jordan Sarrou in Matthew Beers. Sina Frei in Laura Stigger sta bili najboljši med ženskimi pari.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ