Peter Vesel in Bart Brentjens do prestižne zmage

Peter Vesel in Bart Brentjens do prestižne zmage
24.08.2020 AVTOR: DZ, vir: Peter Vesel

Peter Vesel in Bart Brentjens sta v kategoriji Grand Masters slavila zmago v skupnem seštevku dirke Swiss Epic.

Swiss Epic je petdnevna etapna dirka za kolesarje z gorskimi kolesi. Letos se je na tej dirki preizkusil tudi Peter Vesel, ki je v paru z nekdanjim olimpijskim prvakom Bartom Brentjensem tekmoval v kategoriji Grand Masters.

Potem, ko sta v prvi etapi imela nekaj tehničnih težav in sta zasedla drugo mesto, sta se kasneje pobrala in prišla tudi do prepričljive končne zmage. "Težka, tehnično zahteva dirka z dolgimi vzponi in dolgimi tehnično zahtevnimi spusti. Meni je največ težav povzročala prepadnost," je novo izkušnjo opisal Peter Vesel:

"V primeru napake na enoslednici res zletiš kar daleč po bregu navzdol, in ko lezeš dobro uro v hrib, moraš potem ohraniti se mirno glavo za spust. Dreves, ki bi te ustavila na taki nadmorski višini ni."

Tem nevarnostim sta se uspešno izognila in pet zahtevnih etap sta premagala s časom 19:21:24. Dovolj za prepričljivo zmago: "Že prej sem na pogledal na startno listo in ugotovil, da ne bo enostavno. Po napaki in mojem defektu v prvi etapi sva si stvari še bolj otežila. Ampak, ostala sva mirna in vedela kaj morava narediti,"

Vesel je sploh prvič nastopil z Nizozemcem, nekdanjim zvezdnikom olimpijskega krosa: "Lahko rečem, da sva se z Bartom odlično ujela. Oba sva imela tako dobre kot slabe trenutke, ampak glede na izkušnje s takim dirkanjem sva točno vedela, kaj mora kdo v danem trenutku narediti."

Pa bosta morda še kdaj združila moči? "Za naprej ostaja vse odprto. Dogovor je, da ostaneva v kontaktu." Sicer pa sta med elito prepričljivo zmago slavila Nino Schurter in Lars Forster.

V ženski konkurenci sta bili najboljši Annika Langvad in Haley Batten. Cherie Redecker in Tumelo Makae sta bila najboljša med mešanimi dvojicami. Med Mastersi pa Norbert Amgarten in Thomas Girardi.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ