Peter Vesel odlično začel brazilsko preizkušnjo

Peter Vesel odlično začel brazilsko preizkušnjo
16.10.2017 AVTOR: D. Z.
Začela se je dirka Brasil Ride, na kateri nastopata tudi Uroš Breški in Peter Vesel. Slednji je v paru z Argentincem po prologu najboljši v kategoriji grand master.

Sedem dni, šesto kilometrov in 13 tisoč metrov nadmorske višine. Tako lahko opišemo etapno dirko za gorske kolesarje v Braziliji z uradnim imenom Brasil Ride.

Na dirki s sloganom “Več kot dirka … etapa v tvojem življenju ” nastopata tudi dva Slovenca. Vsak s svojim partnerjem iz tujine. Peter Vesel je moči združil z Argentincem Pablom Rodriguezom, Uroš Breški pa z Italijanom Cristianom Poberaiem. Na sicer zahtevni dirki je bil najprej na sporedu 21 kilometrov dolg prolog v kraju Arraial d’Ajuda.

“Tehnično, peščeno, zelo strmo, ” je priznal Peter Vesel, ki pa je bil po odpeljanem prologu lahko nadvse zadovoljen: “Sva v roza majicah vodilnih v najini kategoriji. ” Vesel in Rodriguez sta bila najboljša v kategoriji grand master. Prolog sta odpeljala v eni uri. Dovolj za zmago. Dobro sta začela tudi člana master kategorije Breški/Poberai. A Italijan je naletel na tehnične težave, saj je odtrgal menjalnik. Dvojica je nadaljevala proti cilju in prolog končala na 14 mestu. Zmagala je dvojica Bart Brentjens/Abraao Azevedo. Najboljša dvojica med vsemi pa je bila dvojica Hans Becking/Sebastian Carstensen. Za prolog sta potrebovala 49 minut in 42 sekund.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ