Peter Vesel razkriva: 15 do 20 ur na teden za devet dni trpljenja

Peter Vesel razkriva: 15 do 20 ur na teden za devet dni trpljenja
30.03.2016 AVTOR: D. Z.
Postopoma se približuje tudi najpomembnejša dirka za Petra Vesela. Kako pa se Vesel pripravlja na etapno gorskokolesarsko preizkušnjo?

Seveda govorimo o dirki Joberg2c. Devetdnevni preizkušnji, za katero organizatorji pravijo, da v 99,5 odstotkih poteka izven cest. Na 900 kilometrov dolgi dirki bo asfalta zgolj 30 kilometrov. »To je dirka, na kateri tekmovanje ni tako pomembno kot potovanje. Gre za raznolikost in lepoto neverjetne pokrajine, « pravijo organizatorji dirke. In na to preizkušnjo se prvič v življenju odpravlja Peter Vesel.

V paru z Ivonne Kraft, s katero je že dobil prestižni Cape Epic. Zdaj je priložnost za nove izzive. Priprave na dirko, ki se bo začela 22. aprila so v polnem teku: »Priprave potekajo po načrtu. Nekje 15 do 20 ura opravljenega treninga na teden. Treninge delam tako, da tri do štiri dni treniram, potem si vzamem dan počitka. Nekaj še vedno naredim na cestnem kolesu, neka pa na gorskem, « je razkril Peter Vesel, sicer Cerkničan:

»Treninge v tem času opravljam v domačih krajih. Do same dirke v Johanesburgu pa me v sklopu priprav čakata še dve dirki. ' nastopal v Andaluziji, pa je predvsem Ivonne Kraft v zadnjem času zelo zaposlena. Ukvarja pa se tudi z nekaterimi težavami, saj je na Cap Epicu grdo padla:

»Za Ivonne je kar zahteven mesec, saj je že odpeljala Cape Epic. Tam je imela kar nekaj zdravstvenih težav. Iz Cape Towna pa je odpotovala še na etapno dirko na Ibizo. Tako, da nekih skupnih priprav ne bova opravila, saj se dobro poznava že od leta 2011. Poleg tega sva se letos videla že na dirki v Andaluziji, « je še razkril Vesel. Obenem nam je poslal fotografiji počene čelade Ivonne Kraft. A nastop vsekakor ni ogrožen.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ