Peter Vesel razkriva: 520 kilometrov v sedmih dneh

Peter Vesel razkriva: 520 kilometrov v sedmih dneh
16.07.2016 AVTOR: D. Z.
Peter Vesel bo eden izmed treh Slovencev, ki bodo nastopili na dirki Transalp. "Nov iziv in nova motivacija."

Poleg nastopanja na domačih dirkah in na dirkah v okolici o Petru Veselu ponavadi poročamo, ko nastopa v Južni Afriki. Letošnja sezona pa je zanj polna sprememb. Namesto na Cape Epicu je nastopil na najstarejši dirki JoBerg2c.

Zdaj pa je našel še nov izziv, ki pa ga je imel v načrtu že vse od začetka sezone. »Predvsem gre za nov izziv in novo motivacijo. Mislim, da sem boljši kot na dirki JoBerg2c, saj sem že takrat vedel, da grem na Transalp, « je priznal Peter Vesel. Sicer gre za največjo etapno dirko v Evropi za gorske kolesarje. »Ne bo lahko saj bo treba v sedmih dneh prevoziti 520 kilometrov in premagati 17800 višinskih metrov. «

Seveda pa ne bo sam. Tudi tokrat nastopa v paru. Tokrat z Nemcem Thorstenom Dammom. Ekipa se bo imenovala Scott Fahrradladen Gudensberg. »Danes sva se prvič videla in opravila dve uri lažjega treninga v tistem pogovornem ritmu. Jutri ob devetih pa bo šlo že zares, « je še dejal Vesel. Prva etapa bo dolga 88 kilometrov, kolesarji pa bodo morali premagati kar 2900 metrov nadmorske višine. Na startu bosta tudi Primož Lindič in Matej Kainz, člana ekipe Bicikel.com.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ