Peter Vesel razkriva: 60 kg prtljage (VIDEO)

Peter Vesel razkriva: 60 kg prtljage (VIDEO)
21.04.2016 AVTOR: D. Z.
Peter Vesel je z ekipo že prišel v Južno Afriko in tam čaka na začetek devetdnevne dirke joBerg2c.

Govorimo o najstarejši etapni dirki za gorske kolesarje v Južni Afriki. Peter Vesel pa bo tam nastopil z Ivonne Kraft, s katero sta v mešanih dvojicah že dobila sloviti Cape Epic. Peter Vesel je z ekipo, ki ga bo v teh dneh spremljala v Johannesburg že pripotoval. S sabo pa je pripeljal zares ogromno opreme:

»Moje prtljage je za približno 60 kilogramov, « je potrdil Vesel. Poleg polnovzmetenega gorskega kolesa so tu še: »rezervni obroči, prehrana Zip vit, dve čeladi, par kolesarskih čevljev in rokavice. Poleg tega uporabljam tudi dioptrijska očala Adidas, tak oda imam samo ena, vendar imam s sabo rezervne okvirje. « Zdaj pa je vse to že prišlo z njim tudi v Johannesburg in z ekipo se je že pripeljal tudi v najeto stanovanje.

»Od letališča do tukaj smo potrebovali vsega pol ure, do mesta, kjer bo start dirke pa potrebuješ okrog 50 minut, « je potrdil Vesel in dodal: »V Johannesburg smo varno prispeli po več kot 24 ur dolgem potovanju. Sledi razpakiranje in preverjanje opreme. Vse kaže, da so z njo dobro ravnali. Zdaj pa noge v zrak in počitek, saj nas čakajo dolgi in naporni dnevi. « Medtem pa je Vesel že uspel tudi vse preveriti:

»Od doma smo startali ob desetih zjutraj, v najeto hišo pa smo prišli danes ob 16. uri. Z opremo je vse v redu, tudi kolesa so že sestavljena. « Prava dirka se sicer še ne začne, a tisti začetek, ko veš, da gre zares, bo občutil že jutri: »Najprej bomo imeli prijave, sledijo še nekatere obveznosti, ki nam jih naloži organizator. Tega bo dopoldne konec. Popoldne pa predvsem dobra hrana. Vsekakor 'steaki ' na žaru. In tudi počitek. V petek je na vrsti že nevtralna etapa. «

Tu si lahko ogledate prvi video prispevek ekipe Petra Vesela. Najprej seveda prihod in nevtralna dirka za uvod.

 

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ