Peter Vesel razkriva: 900 km in dobrih 37 ur na kolesu

Peter Vesel razkriva: 900 km in dobrih 37 ur na kolesu
13.05.2016 AVTOR: D. Z.
Zdaj si je po vrnitvi z dirke joberg2c že odpočil in je že v normalnem pogonu. Zato nam je Peter Vesel razkril nekaj zadev z nove afriške izkušnje.

Peter Vesel je na najstarejši etapni dirki v Južni Afriki joberg2c nastopil prvič. V mešanih dvojicah. Družbo mu je delala Ivonne Kraft, s katero sta že dobila dirko Cape Epic. A joberg2c je očitno povsem drugačna dirka. Na koncu sta osvojila peto mesto. »Je sicer manj kot sva pričakovala, vendar sva z doseženim kljub vsemu zadovoljna. Imela sva nekaj težav, « je dejal Peter Vesel in pojasnil:

»Ivonne je imela težave z zdravjem. Težave z dihanjem, kašelj med samo dirko. Pričela je tudi z jemanjem antibiotikov. Sam sem imel nekaj težav s tesnjenjem ventila na zadnjem obroču. Vzroka puščanja nisem takoj našel. Posledično sem moral zaradi tega nekajkrat z zrakom napolniti zadnjo gumo. « A na koncu je Vesel vseeno pošteno priznal: »Vse to pa ni vplivalo na končni rezultat. «

Na koncu smo ga poprosili še za primerjavo z bolj poznanim, bolj razvpitimi Cape Epicom: »Tu so etapne bistveno manj tehnično zahtevne. Tu so večje povprečne hitrosti. Na kolesu sva prevozila 900 kilometrov, kolesarila pa sva več kot 37 ur in pol. Poleg tega so bile prve etape bolj ali manj makadamske. Vmes pa so vseeno bile tudi enoslednice. « In potrdil je, da si želi še kdaj odpeljati tudi to dirko.

Ob številnih prispevkih, za katerimi stojita Blaž Oman in Tomaž Kovšca, pa je Peter Vesel izbral tistega, ki opisuje, po njegovem mnenju, najlepšo etapo. Ogledate si ga lahko v nadaljevanju
 

 

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ