Peter Vesel razkriva: Če hočeš v JAR, najprej dvakrat na Dunaj

Peter Vesel razkriva: Če hočeš v JAR, najprej dvakrat na Dunaj
08.04.2016 AVTOR: D. Z.
"Grem na dirko v Južno Afriko." Ko bi se le lahko tako odločil in potem preprosto odšel. Pa vendar ni tako preprosto, nam tokrat razkriva Peter Vesel.

Rezervacije so najmanjša težava ...
Južna Afrika. Odpotovati tja in tam nastopiti na dirki. Ni tako preprosto, kot se zdi na prvi pogled. Predvsem pa moraš vsa dovoljenja, vse papirje začeti urejati dovolj zgodaj. »Šele takrat, ko moraš urejati papirje in pripraviti vse potrebno za odhod na neko etapno dirko vidiš, kaj vse to potegne za sabo, koliko časa ti vzame, « je priznal Peter Vesel, ki ima v teh dneh zares ogromno obveznosti.

Pa čeprav to ne bo njegova prva pot v Južno Afriko. Bo pa zato prvič nastopil na najstarejši dirki tam, govorimo o dirki joberg2c. »Pred odhodom moraš urediti vse rezervacije. Kombi za odhod na letališče. Rent a car na prizorišču, prenočišče, kjer boš z ekipo nastanjen pred in po dirki, « je najprej še pojasnil Vesel. A to ni tako zahtevna stvar. Predvsem pa jo imaš od samega začetka v mislih. Povsem drugače je z dokumentacijo.

Dvakrat na Dunaj
»Vsa priprava s papirji, rezervacijami se prične slaba dva meseca pred odhodom. Cel projekt je urejanje papirjev za vizo. V ponedeljek smo morali vso potrebno dokumentacijo za vize odnesti na Dunaj. Tam je namreč južnoafriška ambasada, saj je pri nas ni. Vsak, ki bo odšel v Južno Afriko, je to moral urediti posebej. Sam, « je eno izmed nepredvidenih poti opisal Vesel.

Predvsem pa ta pot na Dunaj ni bila zadnja: »Sistem pa je tak, da zadeve ne uredijo v enem dnevu. To pomeni, da bomo morali pred odhodom še enkrat na Dunaj, saj teh papirjev ne pošiljajo domov, «  Vmes pa seveda še trening in služba. A kmalu bo vsega tega konec. Vsi papirji, dovoljenja, bodo morala biti urejena do 18. aprila. Takrat bo Vesel z ekipo namreč odšel v Južno Afriko. Domov se bodo vrnili 4. maja.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ