Peter Vesel razkriva: Kolesarski čevlji, spolzke skale in kolo

Peter Vesel razkriva: Kolesarski čevlji, spolzke skale in kolo
05.08.2016 AVTOR: D. Z.
Nekaj dni je že minilo, pa vendarle. Peter Vesel je odlično odpeljal znamenito dirko Trans Alp. Drugo mesto v kategoriji.

Peter Vesel je na Trans Alpu nastopil v paru z Nemcem Thorstenom Dammom. Že v prvi etapi sta praktično zapravila možnost za končno zmago, a nadaljevala sta odlično, saj sta nanizala še pet etapni zmag in drugo mesto. Dirko sta tako končala kot druga v svoji kategoriji.

»Na Trans Alp sva odšla brez večjih pričakovanj. Kot vedno, dati svoj maksimum in potem videti, kaj bo to prineslo, « je najprej povedal Peter Vesel. »Veliko napako sva naredila v prvi etapi, ker sva popolnoma brez potrebe zaostala devet minut in pol. Potem pa še prerezan plašč in menjava zadnjega obročnika. Tam je šlo še dodatnih 12 minut, « pa je razloge, zakaj se v kategoriji grand master nista potegovala za končno zmago razkril Peter Vesel.

Vseeno je bil navdušen nad številnimi znamenitimi vzponi, ki sta jih morala prevoziti. Nenazadnje so se kolesarji povzpeli tudi na znameniti prelaz Gavia. Iz Bormia. Z gorskimi kolesi po cesti: »Sam vzpon na Gavio smo začeli v Bormiu, prvih pet kilometrov smo odpeljali po asfaltu potem vse do višine 1700 metov po gozdnih poteh. Zadnjih deset kilometrov do vrha vzpona na višini 2621 metrov pa spet po asfaltu. Sam vzpon na Gavio sva si naredila težek, saj sva lovila zaostanek, « je še razkril Vesel.

Vesel je obenem potrdil, da je bil predvsem spust z Gavie nadvse zahteven in tudi nevaren. Bil pa je zgolj ena izmed ovir na 520 kilometrov dolgi preizkušnji: »Nikjer ni bilo lahko, saj sva dirkala na polno. Razen morda prvi dan. Vsekakor je bil zame najtežji spust z Gavie. Seveda ne po asfaltu, ampak po stezi, namenjeni enduro kolesom. Najnevarnejši pa vsekakor prehodi koder je bilo potrebno peš v dolino. Kolesarski čevlji, spolzke skale, pa še na kolo moraš paziti, « je še dodal Vesel in priznal, da je bila zanj najtežja etapa tista od Scuola do Livigna.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ