Peter Vesel razkriva: Med olivami in pomarančami

Peter Vesel razkriva: Med olivami in pomarančami
20.02.2016 AVTOR: D. Z.
Peter Vesel in Marko Fržop sta že prispela v Andaluzijo. V nedeljo se začenja težko pričakovana dirka v zanju novi pokrajini.

Mesto oliv
O tem, da bo Peter Vesel v paru z Markom Fržopom nastopil na dirki po Andaluziji smo že pisali. Zdaj se nam je Vesel oglasil iz Andaluzije. S Fržopom sta tam že opravila tudi zadnji trening pred dirko. Živita v mestu Jean:

»To je mesto oliv. Včeraj sva se na lažjem treningu več kot uro vozila med stebli oliv. Pokrajina pa je lepa. Tam, kjer ni hiš, so nasadi oliv, sem pa tja je videti nasade pomaranč. Vsekakor je to mesto olivnega olja, « nam je iz Andaluzije razkril Peter Vesel. Zdaj so za njima že vse obveznosti. Tudi prijave sta že opravila: »Tu je zelo vetrovno, sicer pa je tam okrog 15 stopinj. «

Najprej 50 km prologa

Zdaj pa oba že razmišljata o sami dirki. Ta bo potekala od 21. do 26. februarja. Govorimo o dirki parov, začne pa se s prologom. »Dirka bo zagotovo zelo težka. Jutrišnji prolog bo dolg 50 kilometrov. Takoj pa bomo morali premagati 1500 metrov nadmorske višine, « je še dejal Vesel.

Na pot se bosta podala ob 12.50 uri. »Dirka spada v kategorijo S1, kar v prevodu pomeni, da je samo eno kategorijo nižje kot Cape Epic, ki spada med dirke ekstra kategorije. Vsekakor ne bova šla z glavo skozi zid, saj je to za naju vseeno prva dirka v sezoni. Pičakujeva predvsem to, da končava v enem kosu in da dava od sebe vse, kar trenutno zmoreva, « je še zaključil Vesel.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ