Peter Vesel razkriva: Najprej v Španijo, potem v Južno Afriko

Peter Vesel razkriva: Najprej v Španijo, potem v Južno Afriko
08.02.2016 AVTOR: D. Z.
Najprej etapna dirka v Andaluziji, potem pa potovanje v Južno Afriko ? a tokrat ne na Cap Epic. Peter Vesel je še eden izmed kolesarjev, ki nam bo marsikaj razkril.
Tokrat brez Cape Epica ...
Gorski kolesar Peter Vesel nam bo pomagal pri razkrivanju ozadja v gorskem kolesarstvu. Tokrat ga čaka kar nekaj sprememb. Po lanskem izjemnem uspehu na Cape Epicu se mu je letos odpovedal. »Preprosto. Nisem imel energije za zbiranje denarja. To je velik strošek, « je priznal Peter Vesel. A to ne pomeni, da bo ostal brez dirk. Še več. V programu ima zaenkrat kar dve etapni preizkušnji. Že kaj kmalu bo odšel v Španijo.

»Od 21. do 26. februarja bova skupaj z Markom Fržopom nastopila na dirki po Andaluziji. Pri tem je pomagal kar Marko, ki je poslal e-mail, tako da sva dobila povabilo in obenem imava še startnino zastonj, « je še pojasnil Vesel. Sicer pa gre za dirko, ki je po kategorizaciji kategorijo nižje rangirana od znamenitega Cape Epica. Tam bosta Fržop in Vesel nastopala v kategoriji od 30 do 40 let. Vesel bo četrti Slovenec na tej dirki do zdaj. Lani je tam nastopala tudi Tanja Žakelj. »Pravijo, da gre za tehnično zahtevno dirko. V šestih etapah bo treba premagati skoraj 12 tisoč metrov nadmorske višine. «

... a ne brez Južne Afrike

Vse skupaj pa bo služilo tudi za nekakšno pripravo pred odhodom v Južno Afriko. Deželo etapnih dirk, bi lahko rekli. Tam v enem letu namreč organizirajo kar 65 dvo- ali večdnevnih preizkušenj za gorske kolesarje. Od 22. do 30. aprila bo namreč nastopal na dirki v Johannesburgu, poimenovani – joBerg2c.

Za nas mogoče nepoznana preizkušnja, gre pa za najstarejšo dirko v Južni Afriki. »Letos so dali večji poudarek na mešane ekipe. Tudi z vidika nagradnega sklada. Z Ivonne Kraft sva dobila povabilo organizatorja, tako da sva se odločila, da greva, « je še dejal Peter Vesel. Vse te načrte pa nam je razkril po treh napornih dnevih treninga. Ob službi je vseeno zbral dovolj časa za skoraj 12 ur treninga.

Naporen konec tedna

»V četrtek sem z Mugerlijem in Otoničarjem naredil tri ure in pol s cestnim kolesom. Skupno 1300 metrov nadmorske višine. V petek ravno tako tri ure in pol z gorskim kolesom in 1500 metrov nadmorske višine. V soboto pa spet z Mugerlijem. Tri ure in pol s 1700 metrih nadmorske višine, « je še razkril Vesel. V nedeljo pa se ni mogel izogniti karnevalu v Cerknici. »Dober izgovor za kakšen krof dva tedna pred Andaluzijo. « A vseeno je opravil dobro uro treninga – vzpon na Slivnico.
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ