Peter Vesel razkriva: 'Planinarjenje' ali dirkanje?

Peter Vesel razkriva: 'Planinarjenje' ali dirkanje?
22.02.2016 AVTOR: D. Z.
Začela se je za Petra Vesela tako težko pričakovana dirka v Andaluziji za gorske kolesarje. Po dveh dneh dirkanja je Vesel strnil vtise.
Ogromno hoje ob kolesu
Peter Vesel na etapni dirki za gorske kolesarje v španski Andaluziji nastopa s Hrvatom Markom Fržopom. V nedeljo sta opravila s prologom, ki pa je bil daleč od običajnih prologov, ki smo jih morda vajeni. Dolg je bil 50 kilometrov, ekipe pa so morale premagati kar 1400 metrov nadmorske višine.

"Imeli smo strme vzpone, vse tja do 30 odstotkov. Na enem delu proge sem Marka vprašal, če sva na planinarjenju ali na kolesarski dirki. Bilo pa je zelo zahtevno, saj greš peš, ob sebi imaš pa še kolo," je razkril Peter Vesel. Na prologu sta zasedla 14. mesto. Pravo dirkanje pa se je šele začenjalo. V ponedeljek ju je pričakala prava preizkušnja. 78 kilometrov dolga etapa z 2800 metri nadmorske višine.

Primerljivo s Cape Epicom

"Tehnično, skalnato, strmo. Na kolesu sva preživela skoraj štiri ure in pol," je bil najprej kratek Vesel, potem pa je vendarle razkril nekoliko več: "Današnja etapa je bila povsem primerljiva s kakšno etapo na dirki Cape Epic. Imeli smo vse. Vzpone, na katerih smo hodili s kolesi ob sebi, tehnično zahtevne in strme spuste. Pozna se, da je to moja prva dirka v sezoni. Vseeno pa tudi dobro sodelujeva in se prilagajava drug drugemu."

In po vsega dveh dneh tako zahtevnega dirkanja sta že doživela marsikaj, tako tistih pozitivnih, kot tudi negativnih stvari: "S potekom sta do zdaj povsem zadovoljna. V štirih urah in pol dirkanja imava oba tako dobre kot slabe trenutke." In, do 26. februarja, ko se dirka konča jih bo zagotovo še veliko.
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ