Peter Vesel razkriva: Škoda, da je že konec

Peter Vesel razkriva: Škoda, da je že konec
26.02.2016 AVTOR: D. Z.
Etapna dirka za gorske kolesarje v Andaluziji se je končala. Do cilja je uspešno prišla tudi slovensko-hrvaška naveza Peter Vesel in Marko Fržop.

Zaradi defekta ob deseterico
Peter Vesel in Marko Fršop sta uspešno zaključila etapno dirko v Andaluziji. Na koncu se lahko pohvalita z 11. mestom. Dobri dve minuti sta ju ločili do najboljše deseterice. Vseeno pa je Vesel z izkupičkom zadovoljen. »Super mi je šlo. Občutek v nogah je vsak dan boljši. Škoda, da je že konec. Res gre za pravo dirko. Tehnika, tehnika, « je pojasnil Peter Vesel, ki je priznal, da sta imela prav v zadnjih dveh etapah še največ težav.

Prav zato sta izgubila stik s prvo deseterico: »Imela sva malo smole, pa tudi utrujenost se je že prikradla v telo. Zame je to vsekakor bila najtežja dirka v moji karieri. Vsak dan štiri ure na kolesu. In to na trasah, ki bi lahko gostile XCO. « Največ časa sta izgubila v predzadnji, četrtkovi etapi, ko se je v težavah znašel Marko. »Imel je defekt na zadnji gumi. Uporabiti sva morala črva, da sva zakrpala luknjo. Potem pa sva se moral ustaviti še enkrat, da sva gumo 'dopumpala. ' Porabila sva kar nekaj časa, da sva ga 'poflikala ', potem pa se je še meni zrahljala ročka za menjalnik « je še pojasnil Vesel.

Tudi Marko Fržop je priznal, da je za njima zelo zahtevna dirka: »Skoraj petsto kilometrov z več ko 12 tisoč metrih nadmorske višine v vsega šestih etapah. Teren je bil zelo zahteven. Boli me resnično vsak del telesa. Danes sem res trpel. Nisem mogel več. A dal sem vse od sebe. Vozila sva na polno, pa tudi to ni bilo dovolj za uvrstitev med prvo desetrico. Vseeno pa smo z doseženim zadovoljni. Peter je res izjemen kolesar, saj se od njega lahko veliko naučim. Tudi ta dirka mi je dala veliko novih izkušenj. «

Tudi Fržop je to dirko vzel bolj kot za pripravo na dirko JoBerg2c v Južni Afriki. Tam bo nastopal med posamezniki, medtem ko bo Vesel dirkal kot član mešane ekipe. A oba – skupaj z dvema pomočnikoma Maticom Šmonom in Ivico Klisovićem – najprej čaka dolga pot domov. »2400 kilometrov. Kar dolga bo. Imam pa ta privilegij, da mi ni treba voziti avtodoma, « je še dodal Vesel. Na vprašanje, če se namerava še kdaj vrniti na to dirko pa: »Mogoče. Nikoli ne reci nikoli. Toplo pa jo priporočam vsakemu, ki želi nastopiti na pravi mtb dirki. «

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ