Peter Zupančič do 11. mesta

Peter Zupančič do 11. mesta
20.08.2014 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Peter Zupančič je vendarle dočakal olimpijski kros na mladinskih olimpijskih igrah v Nanjingu.
V parku Laoshan, kjer so kolesarske proge, je mladinec Calcit Bike Teama prikolesaril do 11. mesta. Lahko bi končal še višje, vendar je startal iz zadnjega mesta, se prebijal naprej in lovil tekmece, na koncu pa višje ni zmogel. Peter je kljub temu zadovoljen.

»Startal sem kot zadnji. Sodniki iz Slovenije niso poslali točk na Mednarodno kolesarsko zvezo UCI, zato je bilo tako. Točke pač niso bilo vpisane, « je uvodni zaplet razložil Peter, vendar ga to ni vrglo iz tira.

»Na delu v gozdu sem prišel nekje do polovice nastopajočih, vozil sem kolikor je šlo. Kakšnih večjih napak nisem naredil. Dobro sem vozil in bil v pravi liniji. Lovil sem druge, zato sem porabil preveč energije. Poznalo bi se, če bi startal višje, saj bi višje tudi končal. Sicer pa je lušna proga, če si bil močan, si lahko prehiteval. Na začetku proge je bil klanec in spust, potem pa gor in dol. Ravno dovolj tehnična in dosti hitra. Všeč mi je bilo. Pričakoval pa sem, da bom višje. Ampak tekma je tekma. Ne morem nič spremeniti. Konkurence sploh nisem poznal. Kolumbijec, ki je bil na koncu drugi, je šel dobro, pa nisem nikoli slišal za njega. Zmagal je Mehičan, ki ga tudi ne poznam, « je olimpijsko dirko, zanj drugo – vozil je še eliminator – opisal Peter.

Kaj pa meni o olimpijski izkušnji?
»Izkušnja je nora. Ampak preveč komplicirajo. Tekma poteka, ozadje pa je pač kakršno je: čudno, « pravi Peter, ki je s tem mislil, da na dirki znova ni bilo praktično nič gledalcev, le prostovoljci in uradniki, ki skrbijo za potek tekmovanj.

V krosu je pedala vrtela še cestna kolesarka Anita Žnidaršič, ki je vozila v okviru svojih zmožnosti in bila 23. Do konca mladinskih olimpijskih iger v kolesarstvu je še en dogodek – petkova cestna dirka, na njej pa bo nastopil tudi naš mladi olimpijec.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ