Petkrat prevožena transverzala je dolžine RAAM-a

Petkrat prevožena transverzala je dolžine RAAM-a
18.05.2016 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Preden se bo slovenski ultra-maratonski kolesar Marko Baloh v juniju ponovno podal v boj za zmago na Dirki preko Amerike "RAAM", je prekolesaril 1000 kilometrov transverzale.

»RAAM 2016 « predstavlja vrhunec Markove letošnje tekmovalne sezone, saj se bo 14.6.2016 bo osmič v karieri podal s startne črte najtežje vzdržljivostne preizkušnje na svetu.

Da je pripravljen odlično je Marko dokazal z uvrstitvama  na stopničke na obeh letošnjih pripravljalnih dirkah. Zmagal je na 24-urni dirki na Floridi v februarju, v aprilu pa je dosegel tretje mesto na Dirki preko Italije. Marko se je na slednji, bolj kot lovu na zmago, posvetil uigravanju ekipe in izvedbi postankov kot na RAAM-u. Iz teh razlogov, malo pa tudi zaradi ekstremnih vremenskih pogojev (dež in mraz) se je na dirki nabralo kar za dve uri postankov in tak je bil tudi zaostanek za prvouvrščenim tekmovalcem. Zato je bil Marko z rezultatom zelo zadovoljen, hkrati pa ni razkril vseh kart svojim nasprotnikom na RAAM-u.

V sklopu priprav  na RAAM  je Marko med 16. in 19. majem prevozil tudi 1000 kilometrov cest Slovenije, ki so preko 10 etap povezane v kolesarsko transverzalo. Trase so vnesene in opisane na spletni strani www.skolesomnapoti.si, kjer je že možno preveriti tudi Markov čas vožnje in poti. Izhodišče Markove vožnje je bilo na vstopni točki transverzale in sicer pred bencinskim servisom Petrol na Šmartinski cesti 101 v Ljubljani.

Markove kolesarske podvige lahko spremljate na strani www.skolesomnapoti.si ter na njegovi domači strani www.markobaloh.com.

Kolesarska transverzala

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ