Philippe Gilbert najboljši pred Flandrijo

Philippe Gilbert najboljši pred Flandrijo
28.03.2017 AVTOR: D. Z.
Začela se je etapna dirka Driedaagse De Panne-Koksijde. Prvo etapo je dobil Philippe Gilbert, nastopata tudi Luka Mezgec in Marko Kump.

Dirka De Panne je zadnja dirka pred veliko klasiko po Flandriji. Govorimo o tridnevni preizkušnji, ki poteka po nadvse razgibanem belgijskem terenu.

Prva etapa dirke ekstra kategorije je bila dolga 205 kilometrov. De Panne je gostil start, cilj pa je bil v Zottegemu. Kolesarji so zavili v srce Flandrije in tako okusili, del trase, ki jih čaka v nedeljo. V prvi uri so kolesarji prevozili kar 48 kilometrov. Pobegi in napadi so se vrstili. Tudi vzponi, kolesarji so jih morali prevoziti kar 11, so poskrbeli za selekcijo. Do večjega osipa v ospredju je prišlo na vzponu Geraardsbergen, predvsem v tistem drugem, strmejšem delu mimo kapelice.

Tik pod vrhom je napadel Philippe Gilbert, v ospredju pa se je izoblikovala skupina 16 kolesarjev. Glavnina je povsem razpadla, videli smo ogromno manjših skupin, raztresenih po celotni cesti. V ozadju je Katjuša poskušala ujeti prvo skupino in pripraviti sprint za Kristoffa, a je to bilo prepozno. V ospredju je Gilbert izkoristil vsakršno priložnost za napad. Odločilnega je izvedel ob drugem vzpenjanju na Geraardsbergen. Belgijcu tokrat nihče več ni mogel slediti.

Do cilja je bilo samo še 16 km. Kolesar Quick Stepa se je po več kot štirih urah in pol dirkanja veselil zmage, drugi Luke Durbridge je za njim zaostal za 17 sekund, tretji Simone Consonni pa za 34. Sprint glavnine je dobil Alexander Kristoff, ki je tako zasedel sedmo mesto. Marko Kump je bil 39., Luka Mezgec pa 120. Druga etapa od Zottegema do Koksijda bo dolga 193 kilometrov, v petek pa bosta na sporedu dve. Najprej 119 km dolga preizkušnja, potem pa še 14,2 km dolga posamična vožnja na čas.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ