Pibernik še naprej blesti na Japonskem

Pibernik še naprej blesti na Japonskem
21.05.2015 AVTOR: Matej Zalar
Luka Pibernik se z Lamprejem mudi na dirki prve kategorije na Japonskem, kjer je nekdanji Rogovec zelo uspešen.
O Pibernikovih uspehih v prvih dveh etapah smo že pisali, tudi nadaljevanje dirke pa se je odvijalo po željah Slovenca, ki brani barve Lampreja. 

Treta etapa je bila dolga slabih 140 kilometrov, bila je večinoma ravninska, kolesarje je čakal le en kategoriziran vzpon. Za zmago so se kolesarji pomerili v šprintu glavnine, ki je pripadel kolesarju Nippa Nicolasu Mariniju. Pibernik je ciljno črto prečkal v času zmagovalca na 11. mestu, v skupnem seštevku pa ostal na 4. mestu s 26 sekundami zaostanka za vodilnim Chtiouijem. 

Četrta etapa je bila zelo razgibana, posebej prvi del etape je bil izjemno zahteven, v drugem delu pa se je teren nekoliko zravnal. Etapa je bila dolga le 123 kilometrov, zato so kolesarji praktično celo etapo dirkali na polno. Na vzponih je prišlo do selekcije, v ospredju je ostalo le 23 kolesarjev, med njimi tudi Pibernik.

Zmaga v etapi je pripadla Benjaminu Pradesu, drugi je bil Adam Phelan, ki je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku. Pred etapo vodilni Chtioui je namreč zaostal 42 sekund in zdrsnil na 11. mestu v skupnem seštevku. 

Luka Pibernik je bil spet izvrsten, zasedel je peto mesto v etapi, v skupnem seštevku pa se je povzpel na najnižjo stopničko odra za zmagovalce. Za vodilnim Phelanom zaostaja le devet sekund.

Kolesarje pa najtežje preizkušnje na dirki še čakajo. Danes je na sporedu posamični gorski kronometer na goro Fuji, dolg 11.4 kilometra, jutri pa še zahtevna gorska etapa. Dirka se bo končala s krožno 7. etapo v Tokyju. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ