Pibernik za las ostal brez zmage na Japonskem

Pibernik za las ostal brez zmage na Japonskem
23.05.2015 AVTOR: Matej Zalar
Luka Pibernik je po nekoliko slabšem kronometru v 6. etapi spet pokazal zobe in zaostal le za Valerijem Contijem.
V peti etapi na Japonskem je kolesarje čakal zahteven posamični gorski kronometer na goro Fuji. Kronometer in najtežji vzponi niso ravno Pibernikova specialiteta, zato smo pričakovali, da bo izgubil belo majico najboljšega mladega kolesarja. 

In res je bilo tako. S kronometrom je najhitreje, v dobrih 38 minutah opravil Rahim Emami, za njim pa so se zvrstili še štirje Iranci. Pibernik je preizkušnjo končal na 28. mestu, za zmagovalcem pa je zaostal za kar štiri minute in 41 sekund. V skupnem seštevku je s 3. tako padel na 18. mesto. 

6. etapa je bila razgibana, vzponi pa niso bili pretežki, torej pisana na kožo mlademu kolesarju Lampreja. Italijanska ekipa je na krožni etapi po Izuju blestela, zmago si je z napadom privozil Valerio Conti, ki se je javnosti predstavil lani z zmago na Giru, šprint skupine petih kolesarjev, ki je za Contijem zaostala pet sekund, pa je pripadel Piberniku. 

Nekdanji kolesar Radenske je tako še enkrat stopil na oder za zmagovalce, premierna zmaga med profesionalci pa se mu še vedno izmika. Novo priložnost bo imel danes, ko kolesarje čaka še zaključna etapa v Tokyju, kjer pričakujemo šprint glavnine. Pibernik pred zadnjo etapo zaseda 15. mesto v skupnem seštevku, v razvrstitvi po točkah je tik za vodilnim Contijem, med mladimi kolesarji pa zaseda tretje mesto. Skratka, vrhunska dirka za Luko Pibernika.

Video povzetek 5. etape:
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ