Pidcock do prve zmage v svetovnem pokalu, na stopničkah tudi v nedeljo

Pidcock do prve zmage v svetovnem pokalu, na stopničkah tudi v nedeljo
20.12.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Ineos Grenadiers

Tom Pidcock je bil prvo ime svetovnega pokala v ciklokrosu v tem koncu tedna. Na sporedu sta bili dve dirki, sobotno je Britanec dobil, v nedeljo pa se je po padcu moral sprijazniti z drugim mestom v Namurju.

Tokrat je bil na sporedu dvojni program v ciklokrosističnem svetovnem pokalu. Najprej je tekmovalce v soboto čakala tekma v Rucphenu, kjer je bil prvi favorit Tom Pidock, saj sta manjkala glavna zvezdnika ciklokrosa Wout van Aert in Mathieu van der Poel. Slednji bi moral nastopiti, a je zaradi poškodbe kolena premaknil debi na dirkah ciklokrosa na 26. decembra.

Pidcock je priložnost izkoristil in osvojil prvo zmago za Veliko Britanijo na dirkah svetovnega pokala v ciklokrosu. Z dobro formo je nadaljeval tudi v nedeljo na sloviti progi v Namurju, kjer je bil dolgo časa v dobrem položaju za zmago, a je imel nato smolo s padcem, kar je izkoristil Michael Vanthorenhout in si privozil zmago, Pidcock pa je bil tudi z drugim mestom zadovoljen.

Največja zmaga v karieri

»To je največja zmaga moje kariere. Počutil sem se dobro in verjel sem, da tokrat lahko ostanem s Pidcockom. Čakal sem na svojo priložnost, dobil sem jo, ko je naredil napako in padel in jo izkoristil. Bil je zelo močan v vožnji navkreber, jaz pa sem bil danes tehnično najboljši, osredotočal sem se na svojo vožnjo in pripeljal do cilja,« je bil zadovoljen Vanthorenhout po prvi zmagi v letošnji sezoni.

Dolgo časa vodilni na nedeljski dirki Toon Aerts, ki je vodstvo izgubil zaradi okvare kolesa, je končal na tretjem mestu. Na ženski dirki v Namurju so povsem prevladovale Nizozemke, zmagala je vodilna v svetovnem pokalu Lucinda Brand, druga je bila Denisa Betsema, tretja pa odkritje prejšnjega konca tedna, najstnica Puck Pieterse.

V skupnem seštevku svetovnega pokala ima Eli Iserbyt še vedno varnih 90 točk naskoka pred Vanthourenhoutom, pri ženskah pa je mnogo bolj napeto, Lucinda Brand ima 23 točk prednosti pred Denise Betsema.

Svetovni pokal, Rucphen, 18. december:

1. Tom Pidcock
2. Eli Iserbyt
3. Michael Vanthourenhout

Ženske:

1. Marianne Vos
2. Lucinda Brand
3. Denise Betsema

Namur, 19. december:

1. Michael Vanthourenhout
2. Tom Pidcock
3. Toon Aerts

Ženske:

1. Lucinda Brand
2. Denise Betsema
3. Puck Pieterse

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ