Pidcock v težavah pred pomembnim ciljem

Pidcock v težavah pred pomembnim ciljem
03.06.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Tom Pidcock, eden izmed mladih kolesarjev, ki se borijo za najvišja mesta na največjih dirkah je na treningu padel in si poškodoval ključnico.

Tom Pidcock bi moral nastopiti na dirki po Švici, ki se začne konec tedna, a je moral nastop odpovedati. Eden izmed glavnih ciljem pa je bil nastop na olimpijskih igrah. Tam v olimpijskem krosu, kar pomeni, da bi lahko med drugim gledali tudi njegov boj z Mathieujem Van der Poelom

Letos je bil Pidcock v neposrednih dvobojih na gorskem kolesu boljši od Nizozemca. Razlog, da je nastop na dirki po Švici moral odpovedati je poškodba. Pidcock je v teh dneh treniral v Pirenejih, v ponedeljek pa se mu je med treningom primerila nesreča. Pri hudem padcu - kot lahko vidite na fotografiji, se je kolo prelomilo na dva dela - si je poškodoval ključnico. Odpeljali so ga v bolnišnico v Girono. Tam so ga tudi hitro operirali.

"S Tomom je vse v redu. Že gleda naprej, osredotočen je na rehabilitacijo. Čeprav ne bo mogel nastopiti na dirki po Švici, se bo poskušal čim hitreje vrniti na kolo in se pripraviti na nadaljevanje sezone," je dejal trener pri Ineosu Kurt Bogaerts. Pidcock je pri 21 letih eden izmed redkih kolesarjev, ki uspešno združuje dirkanje na cestnih, gorskih in ciklokros dirkah. In povsod je tudi nadvse uspešen.

Letos bo debitiral tudi na tritedenski dirki. To bo dirka po Španiji. Še prej pa olimpijske igre v olimpijskem krosu: "Mislim, da sem rojen za gorsko kolo. Morda se sliši neumno, vendar pa nisem prav veliko kolesaril s tem kolesom, sem pa vseskozi užival," je dejal po odličnem nastopu v Novem Mestu. Slavil je veliko zmago: "Priti sem in dobiti dirko v prvem pravem poskusu, ko sem lahko startal iz prvih vrst je kar noro."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ