Pidcockove klasike visijo v zraku zaradi želodčnih težav

Pidcockove klasike visijo v zraku zaradi želodčnih težav
22.03.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Tom Pidcock je bil glavno orožje ekipe Ineos Grenadiers na dirki Milano Sanremo, a je že na zadnji špički triptiha tre capi izgubil stik z glavnino in kasneje odstopil. Razlog so ponavljajoče se želodčne težave, zaradi katerih so pod vprašajem tudi tlakovane klasike.

Na dirki Milano Sanremo se s tre capi dirkanje šele dobro začne, gre namreč za serijo treh kratkih vzponov, ki nekoliko prebudijo noge favoritov, a niso dovolj selektivni za večje razlike. Smo pa letos opazovali, kako je že tam stik z glavnino izgubil Tom Pidcock in kasneje tudi odstopil.

Iz Ineosa so sporočili, a je imel hude želodčne težave: »Tom je moral med dirko nujno na veliko potrebo, tudi po tem pa njegov želodec ni bil več v dobrem stanju, zato ne bi imelo nobenega smisla, če bi z dirkanjem nadaljeval.«

Krvne preiskave (še) niso odkrile težave

Želodčne težave so se mu prvič pojavile na Strade Bianche v začetku marca, a se je zdelo, da jih je takrat odpravil, saj je brez težav preživel višinske priprave v Andori in je nazaj v Italijo prišel v dobri formi. Zdaj ga čaka nova serija krvnih preiskav in dokler ne odkrijejo razloga, zakaj ima želodčne težave, Pidcocka ne bo na štartu. »Mislili smo, da je bil na Strade Bianche le slab dan, saj krvne preiskave niso pokazale posebnosti, zdaj pa bomo očitno morali še bolj podrobno poiskati in odkriti problem. Naslednja Tomova dirka bi morala biti Dwars Door Vlaanderen (naslednjo sredo op. a.), a je tudi ta nastop zdaj v zraku,« še sporočajo iz Ineosa.

Pidcock bi moral dirkati tudi na dirki po Flandriji in kasneje na vseh treh dirkah trojčka v Ardenih. Tam bi se njegova pomlad šele dobro začela, ker je imel v programu tudi debi na dirki po Italiji, a že zdaj iz tabora Ineosa prihajajo namigovanja, da je bolj verjeten debi na dirki po Franciji. Najbrž tudi zato, ker v ekipi ne bo Egana Bernala in ne bodo v vlogi prvih favoritov, Pidcock v dobri formi pa bi jim prišel zelo prav.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ