Pijan 12 od zadnjih 14 večerov

Pijan 12 od zadnjih 14 večerov
13.11.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Največji tekmec Primoža Rogliča na dirki po Italiji. Geraint Thomas je priznal, da je imel zelo pestro obdobje po sezoni, ko se je vrnil v domači Cardiff.

"V zadnjih dveh tednih, če sem odkrit, mislim da sem bil pijan 12 od zadnjih 14 noči. Od vrnitve v Cardiff je bilo noro. Tako pač preživiš čas s prijatelji," je za The Times priznal Geraint Thomas in opisal, kako poteka komunikacija, ko si vzame čas za tiste, ki jih med sezono sicer ne vidi prav pogosto:

"O, želiš nadoknaditi vse za nazaj? Ja. Gremo na večerjo ali samo v “pub” na pijačo? Med sezono ne pijem, z izjemo kakšnega proslavljanja. Po sezoni pa si dam duška. Zagotovo ga na začetku “nesem” manj, vendar pa menim, da sem zdaj tudi pri pitju že kar v formi. To se te pač drži in tako poteka moja socializacija. Ta občutek normalnosti. To je nekaj, kar potrebujem. Zato, ker zdaj razmišljam samo še o tem, da moram na kolo in delati vse po planu."

Pri 37 letih je z Ineosom podaljšal pogodbo še za dve leti. Letos je zablestel na dirki po Italiji, ko je do predzadnjega dne nosil rožnato majico, potem pa jo je izgubil v gorski vožnji na čas na Svete Višarje, kjer mu jo je odvzel Primož Roglič: "Rožnato majico sem tako dolgo nosil, potem pa sem moral gledati Rogliča, kako je s sinom proslavljal zmago. Bil sem tako blizu. Še dobro, da smo naslednji dan še dirkali in sem lahko do zmage pomagal Marku Cavendishu. Njegova zmaga je nekoliko olepšala sicer težek dan."

Thomas je govoril tudi o spremembi pri treningu in predvsem prehrani v zadnjih letih. V preteklosti je že dobil tudi dirko po Franciji, ki jo je kasneje končal še na drugem in tretjem mestu. V dolgi karieri pa je bil priča številnih spremembam:

"V zadnjih dveh letih se je vse precej spremenilo. Med treningi veliko več jemo, tako da po samih treningih nisem več tako lačen. Ko treniraš, ti metabolizem drugače deluje in več porabljaš. To je novo razmišljanje in je učinkovito. Na večini dirk zaužijemo po 80 do 120 gramov ogljikovih hidratov na uro. Sprememba razmišljanja je največji izziv. Zdaj se je veliko več. Prav dejstvo, da sem se uspel prilagoditi spremembam in slediti novostim mi je omogočilo, da sem še vedno konkurenčen."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ