Pikčasta majica predčasno zapušča Sunweb in se vrača v Francijo

Pikčasta majica predčasno zapušča Sunweb in se vrača v Francijo
02.08.2017 AVTOR: D. Z.
Prav zanimivo. Warren Barguil predčasno zapušča Sunweb in bo v prihodnji sezoni nastopal za Prokontientalno moštvo Fortuneo Oscaro.

Warren Barguil je bil vsekakor eden izmed junakov dirke po Franciji. Dobil je dve gorski etapi, tudi zadnjo alpsko s ciljem na Izoardu, osvojil je pikčasto majico najboljšega na gorskih ciljih, razglašen je bil za najbolj borbenega kolesarja, dirko pa je končal na desetem mestu.

Že med Tourom so se pojavile govorice, da bo Barguil zapustil World Tour moštvo Sunweb, zdaj pa je to potrjeno. “Sem zelo vesel, da se bom pridružil ekipi Fortuneo Oscaro. Opazoval sem, kako se je ekipa v zadnjih letih razvijala. Na zadnjem Touru pa so pokazali, da so pravi kolektiv, ki nas lahko pripelje zelo daleč, ” je v uradni izjavi za javnost dejal 25-letni Barguil, ki je med profesionalne kolesarje prestopil leta 2013, ko je postal član moštva Argos Shimano.

Pred tem je kot novinec nastopal prav za predhodnico njegove nove ekipe. Takrat se je imenovala Bretagne Schuller. Letos vse ni potekalo po njegovih načrtih, saj si je na dirki po Romandiji poškodoval kolk. To je bilo konec aprila in tako so bile priprave na Tour de France resno ogrožene. A vrnil se je že na dirki Criterium du Dauphine, kjer sicer ni blestel. Zato pa je po prvih dneh Toura našel pravo formo.

Zdaj se od Sunweba poslavlja še pred iztekom pogodbe, saj ga je ta vezala do konca sezone 2018. “Zelo smo ponosni, da se nam bo pridružil tak šampion, kot je Warren. Računal bo lahko na pravo moč ekipe, ki je dolgo čakala na močnega kolesarja, ki bi mu lahko pomagala do zmag na močnih mednarodnih dirkah, ” je dejal glavni menedžer francoskega ekipe Emmanuel Hubert. Obenem je z ekipo pogodbo podpisal tudi Amael Moinard, sicer član moštva BMC.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ