Pinarello Sibilo: Že druga "kronometrca" najvišjega razreda (video)

Pinarello Sibilo: Že druga "kronometrca" najvišjega razreda (video)
02.07.2013 AVTOR: D. Z.
Zanimivo. Potem, ko smo nedolgo tega pisali o Pinarellovem kolesu za kronometer Bolide, lahko zdaj govorimo že o novem modelu. Tokrat se imenuje Sibilo.

Te fotografije so z ekipne vožnje na čas. Kolesarji Movistarja uporabljajo kolesa Pinarello.

Po Skyevem Bolidu še Movistarjev Sibilo
Okvir Bolide je na letošnji dirki po Italiji uporabljal tudi Bradley Wiggins. Nastal pa je ob sodelovanju moštva Sky in italijanskega proizvajalca koles. Pred Tourom so se pri Pinarellu odločili, da razkrijejo nov model kolesa za vožnjo na čas. Tudi tokrat gre za okvir najvišjega razreda. Imenuje se Sibilo.

Tega naj bi na dirki po Franciji prvi uporabljali kolesarji španskega Movistarja. V prvi vrsti njihov največji zvezdnik Alejandro Valverde. Kolo naj bi bilo zelo podobno prej omenjenemu Bolidu. Vseeno naj bi še izboljšali nekatere malenkosti, s pomočjo katerih naj bi še nekoliko pridobili na aerodinamiki.

Povsem Pinarellov
Sprednje zavore naj bi bile še bolj integrirane v vilice. Zadnji zavore so tudi nekoliko prestavili. Le baterija Campagnolovih elektronskih menjalnikov je nastavljena pod okvir. Sicer pa italijani niso sporočili, če je ta model bolj aerodinamičen ali lažji od Bolida. Oba pa sta naslednika Graala.

Tudi okvir Sibilo je sestavljen iz karbonskih vlaken Torayca 65M1K. Oba pa sta dovolj prilagodljiva, da lahko uporabljamo tako elektronske različice menjalnikov kot tudi navadne, mehanske. Če je Bolide nastal v sodelovanju s Skyem, naj bi bil Sibilo povsem v domeni italijanskih proizvajalcev.

Predstavitev modela Sibilo
 

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ