Pinarello zdaj sam na vrhu

Pinarello zdaj sam na vrhu
27.07.2015 AVTOR: D. Z.
Pri Pinarellu se lahko po zmagi Christopherja Frooma na dirki po Franciji pohvalijo, da so kolesarji z njihovimi kolesi osvojili največ Tourov.

Čeprav Vincenzu Nibaliju ni uspelo ponoviti lanskega uspeha – na koncu se je moral zadovoljiti z etapno zmago in četrim mestom v skupnem seštevku – so Italijani našli razlog za veselje. Christopher Froome je letošnjo dirko dobil na kolesih italijanskega proizvajalca Pinarello. In, kaj to pomeni? Pri tem proizvajalcu so se veselili že 11 zmage v skupnem seštevku dirke po Franciji.

Račun zmag je leta 1988 odprl Pedro Delgado. Potem pa je serijo začela Miguel Indurain, ki je dobil kar pet Tourov. Prav vse v dresu Banesta in prav vse na kolesih Pinarello. Torej, od leta 1992 do leta 1995. Tudi po Indurainovi dobi je sledila prevlada Pinarella. Leta 1996 je zmagal Bjarne Riis, naslednje leto pa še Jan Ullrich. Oba na kolesih Pinarello. Sledila je zmaga Marca Pantanija na Bianchiju in potem serija zmag Lancea Armstronga s Trekom.

Pri Pinarellu so se nove zmage razvelili leta 2006, ko je dirko dobil Oscar Pereiro. Zadnje tri zmage sta prispevala Britanca v dresu Skya. Najprej je leta 2012 zmagal Bradley Wiggins. Naslednje leto in letos pa Christopher Froome. To je bila že 11 zmaga za Pinarello, kar je rekord med vsemi proizvajalci, prišejo na tuttobiciweb.it. Do letos sta si prvo mesto delila Pinarello in Peugeot.

Značke: Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ