Pinarello: Dvakrat vlomili in odnesli 19 koles

Pinarello: Dvakrat vlomili in odnesli 19 koles
27.11.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Iz Italije prihaja vest o ropu Pinarella. Nepridipravi so vlomili v prostore italijanskega proizvajalca koles in odnesli 19 koles v skupni vrednosti 250 tisoč evrov.

Pinarello je v svetu kolesarstva ena izmed najprestižnejših znamk in tako so tudi kolesa mamljiva za nepridiprave. Pred dnevi je tudi v Italiji prišlo do ropa.. Neznanci so vlomili v prostore Pinarella v Trevisu, ki so namenjeni razstavi njihovih koles.

V istem dnevu naj bi v prostore vlomili kar dvakrat, ukradli pa so 19 koles v skupni vrednosti 250 tisoč evrov. Med dvema vlomoma je minilo 20 ur. Prvič so vlomili 23. novembra zjutraj. Takrat so s kombijem prišli do stavbe, tri zamaskirane osebe so prerezale ograjo in vlomile v prostore. V vsega treh minutah in preden se je policija sploh odzvala naj bi izmaknili kar 12 koles. Kot, da to ne bi bilo dovolj naj bi ob 23. uri spet prišlo do vloma.

Trije neznanci naj bi spet prerezali predtem že popravljeno žičnato ograjo in vlomili v prostore ter izmaknili sedem koles. Tokrat naj bi to bila kolesa najvišjega razreda. Vsako naj bi bilo vredno okrog 14 tisoč evrov. Sicer pa zaenkrat iz podjetja niso sporočili, za kakšna kolesa gre. Vpletene naj bi bile štiri osebe. Tri so vlomile, ena pa naj bi čakala v kombiju. Policija sumi, da je oba ropa izvedla ista skupina ljudi, ki je natančno vedela, kje najde najdražja kolesa.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ