Pinot dobil etapo Thomas z zmago pred Girom opozoril nase

Pinot dobil etapo Thomas z zmago pred Girom opozoril nase
21.04.2017 AVTOR: D. Z.
Geraint Thomas je dobil dirko Tour of the Alps. Zadnjo etapo je dobil Thibaut Pinot. Na dirki Slovencev ni bilo.

Končala se je dirka Tour of the Alps, do letos poznana kot dirka po Trentinu. Govorimo o dirki, ki je vsako leto postregla z zahtevnimi etapami. S tem je predstavljala odlično pripravo na prihajajočo dirko po Italiji.

Tudi letos se je na dirki zbralo lepo število kolesarjev, ki bodo nastopili tudi na Giru. Govorimo o kolesarjih, kot so Thomas, Pinot, Pozzovivo, Scarponi, Landa, Dennis … Tudi peta in obenem zadnja etapa je bila nadvse zahtevna. Smarano je gostil start preizkušnje, ki se je po 199 kilometrih končala v Trentu. V skupnem seštevku so bile razlike zelo majhne, tako da bi še lahko prišlo do sprememb. Pobeg dneva so sestavljali:

Ben Gastauer (AG2R La Mondiale), Sergej Černecki (Astana Pro Team), Joey Rosskopf (BMC Racing Team), Steve Morabito (FDJ), Francesco Gavazzi (Androni Giocattoli), Nicola Bagioli (Nippo - Vini Fantini), Daniel Martinez (Wilier Triestina), Francesco Manuel Bongiorno (Sangemini - Mg. K Vis) in Paolo Tot ò (Sangemini - Mg. K Vis). Privozili so si dobre štiri minute prednosti. A glavnina jih je ujela in tudi najboljši so se potem med sabo udarili s posamičnimi napadi.

Najbolj vztrajen v samem zaključku je bil Domenico Pozzovivo. Sledil mu je lahko le Thomas. S skrajnimi močmi tudi Thibaut Pinot. Na spustu je stik ujela še manjša skupina kolesarjev in sledil je sprint 12 najboljših na dirki. Zmage se je veselil Thibaut Pinot. Drugi je bil Brent Bookwalter, tretji pa Geraint Thomas. Slednji se je veselil tudi končne zmage. Pinot je dirko končal na drugem mestu, s sedmimi sekundami zaostanka. Tretji pa je bil Pozzovivo. Sledijo Scarponi, Landa, Rolland, Buchmann, Celano, Bernal in Torres.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ