Pinot zdržal vse napade ... Astana nadaljuje izjemno

Pinot zdržal vse napade ... Astana nadaljuje izjemno
19.04.2018 AVTOR: D. Z.
Tour of The Alps. Dan pred koncem najboljši Luis Leon Sanchez. Vodi še naprej Thibaut Pinot.

Predzadnji dan na dirki Tour of the Alps je bila na sporedu četrta etapa. Klausen je gostil start, cilj pa Linz. Vmes so morali kolesarji premagati dva vzpona druge kategorije.

Prvega po 33 kilometrih, na vrh drugega pa so kolesarji prečkali po 124 kilometrih dirkanja. Govorimo o vzponu Bannberg. Sledil je samo še spust in krajša ravnina proti cilju. Etapa je bila dolga 134 kilometrov. Prvih 30 kilometrov je bilo nadvse hitrih in polnih neuspešnih napadov. Potem pa se je v ospredju vendarle izoblikovala skupina ubežnikov.

Skupino so sestavljali Ben Hermans (Israel Cycling Academy), Mark Padun (Bahrain-Merida), Louis Meintjes (Dimension Data), Davide Villella (Astana), David De la Cruz (Team Sky), Kristijan Đurasek (UAE Team Emirates), Felix Grosschartner (Bora-Hansgrohe), Mikel Bizkarra (Euskadi-Murias) in Hubert Dupont (AG2R La Mondiale). Ker so bili v tej skupini nekateri vrhunski hribolazci, jih glavnina prav daleč ni pustila.

Privozili so si vsega dobri dve minuti prednosti. Favoriti – majico vodilnega je branil Francoz Thibaut Pinot – so se med sabo prvič resneje udarili na nekategoriziranem vzponu tik pred prihodom do vznožja prej omenjenega Bannberga. Govorimo o Anrasu. Tam je napadel George Bennett, ki je hitro ujel ubežnike. Na vrhu vzpona pa je glavnina z najboljšimi ujela vse ubežnike, nazadnje še Bizkarro in Villello.

Sledili so novi ostri napadi in do vznožja Bannberga je v ospredju pripeljala skupina vsega 30 kolesarjev. Pinot je imel ob sebi še dovolj pomočnikov, za napad pa se je odločil Fabio Aru. Slediliso mu Bouwman, Conci in Bilbao. A potem je Kenny Elissonde poskrbel, da so jih najboljši ujeli. Sledili so napadi Chrisa Frooma. Ko sta svoje mišice pokazala še Lopez in Bennett, se je skupina favoritov krepko zmanjšala. Na vrhu je bilo v skupini z vodilnim vsega 15 kolesarjev. Največ jih je bilo iz Astane.

Ekipo so zastopali Sanchez, Lopez, Bilbao, Hirt in Zeits. Na spustu sta napadla Sanchez in Pozzovivo. Pridružiti se jima je uspel še Froome, a na ravninskega odseku so jih ujeli še preostali. Potem pa so se pri Astani odločili, da bodo izkoristili številčno prednosti. Napadel je Bilbao, že zmagovalec prve etape, potem pa še Sanchez. V lov se je podal le Bennett, ostali niso reagirali. Luis Leon Sanchez je zdržal vse do cilja in je dobil etapo.

Za Astano je to že tretja zmaga na tej dirki. Drugi je bil Bennett, tretji pa Bouwman. Oba sta člana ekipe LottoNL Jumbo. V tej skupini z Bouwmanom so bili vsi favoriti, tako da je Pinot obdržal vodstvo v skupnem seštevku. Dan pred koncem ima 15 sekund prednost ipred Pozzovivom in Lopezom. Sledijo Froome, Aru, Sanchez, Bennett, O’Connor, Ciccone, Hirt, Bilbao …

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ