Pintar Urša v predzadnji etapi dirke Vuelta a Burgos, do odličnega tretjega mesta

Pintar Urša v predzadnji etapi dirke Vuelta a Burgos, do odličnega tretjega mesta
18.05.2019 AVTOR: Uredništvo

Tretja etapa dirke po Burgosu za dekleta prve kategorije, je bila do sedaj najbolj zahtevna in je tudi spremenila vrstni red v skupni razvrstitvi.

Dosedanja vodilna je prepustila majico vodilne svoji klubski kolegici Sorayi Paladin, ki je bila na zaključnem vzponu že drugič najmočnejša od vse konkurence. Mrzlo, deževno in vetrovno vreme, ki nekoliko kvari španski temperament ni vplivalo na borbenost dirke. Na srečo ne na borbenost ekipe BTC City Ljubljana.

V edinem resnejšem pobegu je prvič po poškodbi sodelovala Bujakova skupaj z eno izmed favoritinj za končno zmago Amialiusik. Beg je v ekipi Ale Cipollini naredil veliko preplaha, tako da si ubežnice niso privozile več kot 23 sekund prednosti. Pod zaključni 4 km dolg vzpon je prišla skupaj skupina 45 tekmovalk. Od ekipe BTC City Ljubljana se je odlično odrezala s 3. mestom Pintarjeva, ki je v cilj pripeljala 2 sekundi za zmagovalko. To je tudi njena prva uvrstitev na stopničke na dirkah UCI. Odlično 6. mesto je osvojila Urška Žigart. Da je ekipa BTC City vodilna v razvrstitvi ekip po treh etapah, pa je poskrbela še Špela Kern z 12. mestom.

Trenutno skupno 4. mesto zaseda Urša Pintar z enakim časom kot prve tri uvrščene. Žigartova je skupno 6. z zaostankom 8 sekund. Drugo mesto med mladimi kolesarkami zaseda Maaike Boogaard z 8 sekund zaostanka za vodilno.


Rezultati 3.etape:

1. Paladin Soraya (Ale Cipollini) 2:08:29

2. Stine Anderson Borgli (Norway Team) +0:02

3. Urša Pintar (BTC City Ljubljana) +0:02
...

6. Urška Žigart +0:08

12. Špela Kern+0:28

13. Hanna Nilsson +0:28

14. Maaike Boogaard +0:35

50. Eugenia Bujak +2:04

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ