Pintarič o prestopu: Od leta 2006 se že klativa po tujini

Pintarič o prestopu: Od leta 2006 se že klativa po tujini
16.11.2012 AVTOR: D. Z.
"To je storila tudi zase, za svojo dušo. Tudi zato, da bi pomagala trenerjem pri delu s tistimi najmlajšimi, ki jih imajo pri Calcitu veliko," je prestop Blaže Klemenčič v Calcit pojasnil Robert Pintarič.
32-letna Blaža Klemenčič je zaenkrat še članice nemške ekipe Felt Ötztal X-Bionic, ki pa v naslednji sezoni ne bo več obstajala. Pintarič je namreč pojasnil, da je pri tej ekipi šlo za sodelovanje različnih sponzorjev, ki so se dogovorili za triletni projekt. Zdaj je tega obdobja konec in z začetkom leta 2013 se bo ta zgodba končala.

"Blaža je imela zelo dober prvi del sezone, potem pa je slabše nadaljevala, saj so se v ekipi že začele težave. Blaža pa ni taka, da bi se znala s kom skregati. Potem so si vsi začeli že iskati nove ekipe, saj so vedeli, da ta ne bo več obstajala," je pojasnil Blažin trener Pintarič, ki v zadnjih letih ni bil zgolj njen trener. In prav to je očitno postajala vse večja težava:

"S preostalo ekipo sem imel ogromno dela, tako da sem Blaži posvetil manj časa. Ona ga je nasrkala. Tudi midva sva imela priložnost, da bi kariero nadaljevala v tujini. Blaža je dobil ponudbi dveh pomembnih ekip, vendar sva oklevala in bila prepozna." Tako pa je očitno že kmalu po svetovnem prvenstvu v Avstriji, kjer je Blaža zasedla deseto mesto padla dokončna odločitev.

Tam je Blaža, tako pravi Pintarič, dobila občutek, da jo prav navijači Calcita zelo podpirajo, da jo spoštujejo. In po dolgem času bo spet vozila za slovenski klub. "Od leta 2006 se že klativa po tujih ekipah. In srečen si lahko, če imaš klub tam, kjer si doma. Tudi v tujini ni vse tako lepo, kot si mislimo. V cestnem kolesarstvu že mogoče, v gorskem pa ni tako, da boš v tujini ogromno zaslužil," je še pojasnil Pintarič, ki se tudi sam veseli nove izkušnje, predvsem pa bolj "človeškega" urnika:

"Pred prestopom v ekipo Felt Ötztal X-Bionic sem skrbel bolj ali manj samo za Blažo, potem pa sem imel preveč dela. Konec sezone 2010 sem bil koma. Skrbel sem za celotno ekipo. Če to pokažem s primerom. Prej sem po opravljenem delu zvečer imel čas, da sem si ogledal tudi marsikateri film. V zadnjih treh letih pa zvečer nisem imel časa niti za en sam film. Saj sem tudi zvečer velikokrat moral ostati s preostalo ekipo," je nazorno prikazal Pintarič, ki se bo končno lahko vsaj nekoliko sprostil.

"Eno leto bova tako lahko delala bolj v 'izi'. Tako si bova poskusila olajšati življenje, čeprav bo program ostal zelo podoben letošnjemu," je še dejal Pintarič. To pomeni, da bo Blaža sezono začela na Cipru. Vozila bo dirke svetovnega pokala, le kakšno dirko v Nemčiji bo izpustili in se bo raje udeleževala dirk v sosednji Italiji. Obenem bo imel Pintarič več časa tudi za reprezentanco. Sam pri sebi si je postavil visoke cilje. Letos so na olimpijske igre poslali dve tekmovalki, Blažo Klemenčič in Tanjo Žakelj, Pintarič pa si želi, da bi na naslednje Igre poleg dve deklet poslali še enega fanta. Obenem pa si želi zagnati tudi štafeto. Vsekakor smeli načrti.
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ