Pleše postavil nov rekord v Ironmanu

Pleše postavil nov rekord v Ironmanu
04.11.2012 AVTOR: D. Z.
David Pleše je na Ironmanu v Floridi zasedel izvrstno četrto mesto, obenem pa je postavil nov slovenski rekord v tej disciplini. Zmagal je domačin Andrew Starykowicz.

David Pleše se v teh dneh mudi na Floridi, kjer je nastopal na Ironmanu. Bil je eden izmed treh Slovencev, saj sta se na Floridi mudila še Jani Železnikar in Matjaž Kovač. A Pleše je požel največ pozornosti. Na startu je bil nekaj več kot 50 tekmovalcev, prvo preizkušnjo, torej plavanje, pa je najhitreje opravil Denis Chevrot. Ta je imel 59 sekund prednosti pred Starykowiczem, a sledil je kolesarski del.

Prav Starykowicz je bil v tej disciplini prepričljivo najhitrejši, že po desetih miljah si je pred Chevrotom privozil več kot minuto prednosti in kmalu je postalo jasno, da se bodo zasledovalci lahko pomerili zgolj za drugo mesto. Zasledovalna skupina je štela okrog 15 triatloncev. A vodilni si je pred tekom privozil že okrog 20 minut prednosti.

S tekom sicer ni opravil najhitreje, saj so se mu konkurenti zelo približali, a to ni bilo več pomembno. Na koncu se je veselil zaslužene in kljub vsemu prepričljive zmage. Zanj prve na Ironmanu. Ironman je premagal v osmih urah, šestih minutah in 17 sekundah. Najbolj se mu je približal Nemec Jan Raphael, ki je na koncu za Američanom zaostal zgolj za dve minuti in 32 sekund.

Tretje mesto je osvojil domačin Scott Defilippis, ki je bil še zadnji, ki se je spustil pod mejo osmih ur in desetih minut. Izjemno četrto mesto pa je zasedel David Pleše. Njegov čas, osem ur, 14 minut in 28 sekund je tudi nov slovenski rekord. Za skoraj pet minut je premagal čas Damjana Žepiča izpred desetih let.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ