Po 13 dneh zapustil bolnišnico

Po 13 dneh zapustil bolnišnico
07.02.2022 AVTOR: DZ, vir: Egan Bernal / Instagram

Egan Bernal je po hudih poškodbah, ki jih je utrpel ob padcu na treningu zdaj zapustil bolnišnico. Pred dnevi je naštel več kot 20 zlomljenih kosti.

Egan Bernal. Letos se je spet želel čim bolje pripraviti na dirko po Franciji in se tam postaviti po robu Slovencema Tadeju Pogačarju in Primožu Rogliču. A vse načrte je prekrižal padec na treningu.

Potem, ko se je zaletel v avtobus, je komajda preživel. Staknil je številne poškodbe - med drugim si je poškodoval kar 11 reber in predrl pljuča - in kasneje v bolnišnici priznal, da so bile te poškodbe tako hude, da bi lahko do konca življenja preživel na vozičku. A glede na razmere se je vse dobro izšlo.

"Skorajda bi se ubil, a veste kaj? Lahko sem hvalažen Bogu, da me je postavil pred ta preizkus. To bo najtežja dirka, vendar imam ob sebi skupino izjemnih ljudi," je Bernal zapisal na Instagramu. "V tem trenutku je pacient pripravljen na rehabilitacijski proces. Do komplikacij ni prišlo, tako da so poškodbe pod nadzorom," so sporočili iz bolnišnice Clínica Universidad de La Sabana

Tam, so Bernala tudi oskrbeli. Zdaj je napočil čas, da Bernal zapustil bolnišnico v Bogoti. "Z zadovoljstvom lahko sporočimo, da je Egan Bernal zapustil bolnišnico. Egan se bo zdaj vrnil domov, kjer bo začel dolgo pot rehabilitacije in mi ga bomo podpirali na vsakem njegovem koraku te poti," pa so zapisali pri moštvu Ineos Grenadiers. Letos bo njihovo glavno upanje na dirki po Franciji Geraint Thomas. Ravno tako že zmagovalec znamenitega Toura.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ