Po 25 letih nič več znamenitih PMU napisov

Po 25 letih nič več znamenitih PMU napisov
24.11.2014 AVTOR: D. Z.
Eden izmed največjih sponzorjev dirke po Franciji PMU se umika. Agencija ASO tako išče novega sponzorja zelene majice, ki bi investiral vsaj 1,5 milijona evrov.

Iz agencije ASO, ki je zadolžena za organizacijo dirke po Franciji, so sporočili, da iščejo novega sponzorja zelene majice na tej preizkušnji. Po 25 letih podpiranja se namreč umika eden izmed najbolj vidnih sponzorjev PMU. Organizatorji zaenkrat še niso našli naslednika. PMU je v kolesarstvo, še posebej na Tour de France, vstopil leta 1991.

Že takrat kot sponzor majice najboljšega kolesarja po točkah, torej nosilca zelene majice. Sicer je zelena majica na Touru prisotna že od leta 1953, a je PMU-ju ta barva ustrezala, saj je podjetje prepoznavno prav po zeleni barvi. Med gledalci so se uveljavile znamenite zelene roke, v popularni oglaševalski karavani pa smo lahko opazili konje na avtomobilih v barvah tega podjetja. Vsega tega zdaj ne bo več.

"V zadnjih 25 letih nam je Tour omogočal izjemno vidnost in prepoznavnost," je v izjavi za javnost priznal PR podjetja Benoit Cornu. Pojasnil je, da se je sponzor odločil, da zdaj podpre nogomet. PMU je sponzor francoskega pokala, Francoske nogometne zveze in moštva Paris St. Germain. "Tour traja tri tedne. Leta 2010 pa smo se odločili, da potrebujemo nekaj več," je še dodal Cornu.

In kakšen je odziv organizatorjev dirke po Franciji? Izgubili so izjemno pomembnega vlagatelja, za katerega bodo težko našli zamenjavo. "Pri iskanju novega sponzorja nočemo preveč hiteti, saj je naša vizija usmerjena v dolgoročno sodelovanje," je dejal predstavnik ASO Laurent Lachaux. Dodal je, da sponzoriranje zelene majice stane 1,5 milijona evrov. Dobiček pa naj bi bil tudi od 10 do 12-krat večji.

Kakšen sponzor pa bi bil najbolj primeren? "Veliko francosko podjetje, ki želi povečati prepoznavnost na mednarodni ravni. Ali pa tuje podjetje, ki želi s pomočjo Toura še okrepiti svoje ime, « je pojasnil Lachaux. Kot dodatek tej ponudbi ASO zainteresiranim podjetjem ponuja še dodaten oglaševalski prostor na preostalih dirkah, ki jih organizira. To sta med drugimi tudi Criterium du Dauphine, Pariz-Nica ...

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ