Po 40 izvedbah sprememba. Nič več dirke po Trentino ...

Po 40 izvedbah sprememba. Nič več dirke po Trentino ...
04.02.2017 AVTOR: D. Z.
Dirka po Trentino. Pod tem imenom te preizkušnje ne bomo več poznali. Od letos naprej se imenuje Tour of the Alps. Zakaj? V nadaljevanju!

Etape na dirki Tour of the Alps
Ponedeljek, 17. april, 1. etapa: Kufstein-Innsbruck/Hungerburg, 142,3 km
Torek, 18. april, 2. etapa: Innsbruck-Innervillgraten, 181,3 km
Sreda, 19. april, 3. etapa: Villabassa/Niederdorf-Funes/V illnöß, 143,1 km
Četrtek, 20. april, 4. etapa: Bolzano/Bozen-Cles, 165,3 km
Petek, 21. april, 5. etapa: Smarano-Trento, 199,6 km

Dirka po Trentinu je bila 40 let prestižna krajša etapna dirka konec aprila. Kolesarjem je dirka predstavljala odlično pripravo za italijanski Giro, saj je vedno vsebovala številne vzpone in posledično zahtevne etape.

Zmagovalci pa številni šampioni, kot so Francesco Moser, Giuseppe Saronni, Gianni Bugno, Claudio Chiapucci, Moreno Argentin, Paolo Savoldeli, Francesco Casagrande, Gilberto Simoni, Damiano Cunego, Vincenzo Nibali, Ivan Basso, Aleksander Vinokurov, Vincenzo Nibali, Cadel Evans, Richie Porte, Mikel Landa … Še bi lahko naštevali. Trikrat so bili na odru tudi Slovenci.

Dirko sta na drugem mestu končala Jani Brajkovič (leta 2009) in Jure Golčer (2004). Tadej Valjavec je bil leta 2003 tretji. Vsake tradicije je enkrat konec. In zdaj dirke sicer ekstra kategorije pod tem imenom ne bomo več poznali. Na srečo ne govorimo o tem, da dirke ne bodo organizirali. Le preimenovala se bo. Zdaj jo bomo poznali pod imenom Tour of the Alps.

Dirko so predstavili v Milanu, potekala pa bo od 17. do 21. aprila.cIme so organiztorji spremenili, ker prihaja do vse večjega sodelovanja med pokrajinami Trentinom, Sudtirolom in Tirolom. Posledično bo dirka imela kar pet etap, eno več kot izvirnik – torej dirka po Trentinu.

Organizatorji so nadvse zahtevno preizkušnjo že predstavili. Vzponi, ki jih bodo morali kolesarji premagati? Erbe, Alpe di Rodengo, Monte Bondone … Sicer pa si vse trase lahko ogledate tudi na priloženih fotografijah. Organizatorji so potrdili, da bo na dirki nastopalo 18 ekip. Od tega naj bi jih bilo vsaj šest z licenco World Tour.

Video predstavitev dirke

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ