Po diskvalifikaciji Bennetta zmaga Ackermannu

Po diskvalifikaciji Bennetta zmaga Ackermannu
29.10.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

V deveti etapi dirke po Španiji so šprinterji dobili šele drugo priložnost na letošnji dirki, po diskvalifikaciji Bennetta je slavil Pascal Ackermann. Slavljenec Roglič končal v glavnini.

Po včerajšnji razburljivi gorski etapi je kolesarje pričakala povsem ravninska deveta etapa, v 157,7 kilometra ni bilo nobenega gorskega cilja, dela jim ni otežil niti veter, zato je pričakovano odločal ciljni šprint v Aguilar de Campuu.

Primož Roglič je z včerajšnjo zmago pokazal, da je v izjemni formi, danes pa je dan preživel brez večjih težav. Za nekaj razburjenja je poskrbela le počena prednja zračnica v zadnjih 15 kilometrih, a je po menjavi kolesa Roglič hitro spet ujel glavnino in etapo varno končal v času zmagovalca.

V ciljni šprint so v najboljšem položaju vstopili kolesarji Bore Hansgrohe, ki so pripeljali Pascala Ackermanna v idealni položaj, Nemec pa se je po levi strani ceste pognal proti ciljni črti. Skoraj hkrati je iz njegovega zavetrja štartal tudi Sam Bennett in z Nemcem sta se udarila mož na moža, Bennett pa je bil prepričljivo hitrejši.

Irec je slavil v cilju, tudi tekmeci so mu čestitali za zmago, po ogledu posnetkov pa so komisarji ocenili, da je bil Bennett preveč agresiven pred šprintom, ko je s komolcem dvakrat udaril Emilsa Liepinsa, ki se je poizkušal pretihotapiti v vlak Deceuninck QuickStepa. Bennetta so postavili na zadnje mesto v glavnini, zmage pa se je nepričakovano, saj diskvalifikacije tokrat res ni nihče pričakoval, razveselil Pascal Ackermann.

Slavljenec Primož Roglič, ki danes praznuje 31. rojstni dan, pa je etapo končal v glavnini na 43. mestu.

Jutri je na sporedu nekoliko bolj razgibana etapa, ki pa bi se prav tako lahko končala s ciljnim šprintom, morda pa bodo svojo priložnost dobili ubežniki.Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ