Po dominantni predstavi je Vlasov pomlad zaključil s skupno zmago

Po dominantni predstavi je Vlasov pomlad zaključil s skupno zmago
01.05.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Letošnja pomlad je bila najboljša doslej v karieri Aleksandra Vlasova, prav na zadnji postaji, na dirki po Romandiji, pa je prišel še do skupne zmage. Priboril si jo je z izvrstno predstavo in zmago na današnjem kronometru.

Po prestopu v Boro Hansgrohe je Aleksander Vlasov naredil velik korak naprej, predvsem je njegov napredek opazen v vožnji na čas, kar je do izraza prišlo tudi danes. Gorski kronometer, dolg 15,8 kilometra, mu je bil pisan na kožo, na njem je za kar 31 sekund ugnal presenetljivega drugouvrščenega Simona Geschkeja in si privozil suvereno skupno zmago.

V boju za zeleno majico je na koncu Gino Mader zasedel drugo mesto s 50 sekundami zaostanka, po današnji predstavi pa je na tretjo stopničko odra skočil veteran Geschke (Cofidis). Včeraj se je na vzponih izvrstno boril Rohan Dennnis, a je očitno porabil preveč moči in danes je plačal davek z več kot 2 minutama zaostanka na trasi, ki bi mu morala biti pisana na kožo.

V skupnem seštevku je zdrsnil na 8. mesto, pred njim so končali še Juan Ayuso, Ben O'Connor, Damiano Caruso in Steven Kruijswijk. Deseterico sta zaokrožila še Lucas Plapp in Einer Rubio.

Dirka po Romandiji je tako končana, slavil je prvi favorit na stavnicah pred začetkom dirke. Vlasov je s tem uspehom nakazal, da bo nanj treba resno računati tudi v boju za stopničke na Touru, ki bo njegov naslednji veliki cilj, zdaj pa ga najprej čaka krajši počitek in nato priprave na julijski šov v Franciji.

Do cilja dirke je prišel tudi Jan Polanc. Danes je zasedel 46. mesto s 3:18 zaostanka, v skupnem seštevku pa je Polanc končal na 67. mestu. Po prvotnem načrtu bi se moral Polanc zdaj odpraviti v Budimpešto na štart Gira, a ga v ekipi UAE Emirates niso uvrstili v osmerico za rožnato pentljo, tako da je pred njim krajši počitek.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ