Po Fabianu Cancellari poimenovan makadamski odsek?

Po Fabianu Cancellari poimenovan makadamski odsek?
01.03.2016 AVTOR: D. Z.
Fabiana Cancellaro lahko doleti prav posebna čast. Če bo dobil letošnjo dirko Strade Bianche, bodo po njem poimenovali enega izmed makadamskih odsekov.

5. marca bo na sporedu deseta dirka ekstra kategorije Strade Bianche, ki delno poteka po makadamskih odsekih. Organizatorji so se odločili, da bodo posamezne makadamske odseke, ki so značilni za to preizkušnjo poimenovali po tistih kolesarjih, ki bodo to dirko dobili trikrat. Fabian Cancellara bo letos imel priložnost za tak podvig. Dvakrat se je v Sieni že veselil zmage. Najprej leta 2008 – takrat je bila na sporedu šele druga izvedba dirke – in potem leta 2012.

Prvo dirko pa je dobil Aleksander Kolobnjev. Lani je dirko dobil Zdenek Štybar, ki se vrača tudi letos. Cancellara je edini kolesar, ki je tu zmagal dvakrat, a je obenem tudi jasno, da bo za Švicarja to zadnja priložnost, saj bo po tej sezoni končal športno pot. Konkurenca pa bo zelo huda. Štybar, Sagan, Valverde, Jungels, Martin, Vakoč, Bakelant, Nibali, Colberelli, Van Avermaet, Rebellin, Ulissi, Benoot, Roelandts, Cunego, Chaves, Gesink, Battaglin, Intxausti, Landa, Poels, Kreuziger … Prijavljena sta tudi dva Slovenca. Grega Bole in Primož Roglič.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ