Po fotofinišu v Zadru še druga zmaga Milana

Po fotofinišu v Zadru še druga zmaga Milana
28.09.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Cro Race

Druga etapa dirke po Hrvaški je potekala v nekoliko lepšem vremenu, v šprintu v Zadru pa je po fotofinišu slavil Jonathan Milan. Vnovič je veliko dela pri njegovi zmagi opravil Matej Mohorič.

Na dirki po Hrvaški je številčna slovenska zasedba, slovenske ekipe imajo zaradi prenosa na Eurosportu in tudi slovenski televiziji še dodatno motivacijo, da se pokažejo v ospredju. Za Adrio Mobil je bil tokrat v ubežni skupini Nik Čemažar, za Ljubljano Gusto Santic Hrvat Viktor Potočki, barve avstrijskega Hrinkowa pa je med ubežniki zastopal Žiga Horvat.

Beg pričakovano ni imel možnosti za zmago, kolesarji Bahrain Victoriousa so si preveč želeli ciljnega šprinta v Zadru, zato so ubežnike 10 kilometrov pred ciljem ujeli. Zadnji krog in pol v Zadru je bil zelo tehnično zahteven, saj so najprej po desni strani ob marini prišli do centra mesta, zavili levo v podhod, nato pa se po (prevoznem) centru mesta podali proti obali na drugi strani polotočka, kjer je bil cilj (približno vzporedno z znamenitimi vodnimi orglami).

Mohorič odlično opravil »leadout«

Ta krog so ponovili tudi v zaključku, zadnji kilometer pa je bil z zavoji in zožanji zelo zahteven. Zadnjih 250 metrov je šla cesta še nekoliko navzdol in pri analizi trase je spet veliko dela opravil Matej Mohorič. Jonathana Milana je do zadnjega kilometra spravil v idealen položaj, skoraj povsem na čelo glavnine. Potem je popustil in na kamerah smo lahko videli, da v mikrofon hiti dajati napotke Milanu.

Mlajšemu Italijanu je skoraj gotovo svetoval, naj prvi začne s šprintom, ker ga bo v ovinkih težko kdo prehitel, Milan ga je ubogal in 500 metrov do cilja je krenil naprej. Dobro mu je kazalo, a ga je v zadnjih 100 metrih začelo pobirati, zdelo se je, da je po levi mimo njega prilezel Pierre Barbier (B&B Hotels) in ga na ciljni črti tudi prehitel.

Barbier je že slavil, a je fotofiniš pokazal, da je bil vodilni kolesar na dirki Milan vendarle za nekaj tisočink hitrejši in zmaga je šla v njegove roke. Tretji je bil veteran Elia Viviani. Slovencev v deseterici ni bilo, najboljši je bil Tilen Finkšt na 14. mestu.

Jutri se na dirki Cro Race začenjajo bolj razgibani zaključki etap, že cilj v Primoštenu bi lahko bil kot nalašč za Mohoriča, da v žep pospravi etapno zmago.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ