Po izjemnem sprintu v Flandriji

Po izjemnem sprintu v Flandriji
19.10.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Mathieu Van der Poel in Wout Van Aert. Kaj sta povedala po izjemnem boju na dirki po Flandriji? Očitno bosta dvoboje s ciklokrosa prenesla na cesto, gledalci pa lahko samo uživamo!

Mathieu Van der Poel: Odločen sem bil, da opravim sprint svojega življenja
Ta zmaga spremeni povprečno sezono v super sezono. Z gledalci bi bilo še lepše, vendar pa je to vsekakor ena izmed največjih zmag v karieri, še posebej zaradi načina, kako sem prišel do zmage. Ko sva se približevala cilju, sem razmišljaš o izbiri prave prestave in pravi oddaljenosti do cilja za začetek sprinta. Ker je dolgo čakal na sprint, sem vedel, da tudi on nima več toliko moči. Sicer pa sem med dirko čutil, da je močnejši. Ker ni napadel na Kwaremontu in Paterbergu, je bilo jasno, da se bova udarila v sprintu in odločen sem bil, da opravim sprint svojega življenja. Nizka hitrost mi je šla na roko. Moja glavna prednost v sprintu je prvih pet sekund pospeševanja. Sprint sem začel tudi malce pred njim, dvakrat ali trikrat sem še prestavil in vrgel kolo predse. Ciljna črta je bila tam. Pravzaprav jih je bilo več in nisem vedel, če sem zmagal. Ponavadi gledam kolo ob prečkanju črte, tokrat pa nisem imel več moči. Neverjetno je.Wout Van Aert: Bil je nekoliko močnejši
Preprosto je. Bil je nekoliko močnejši. Sprint sem želel začeti prvi, a iz zavetrja. Le nekoliko predolgo sem čakal. Bolje bi bilo, če bi bil sprint daljši, vendar tega nisem izkoristil. Seveda bi rad zmagal, vendar pa je tudi to drugo mesto lepo. Pred spanjem bom še nekajkrat pogledal sprint, a menim, da večjih napak nisem naredil. Med dirko sva imela podatke o tem, kakšna je razlika, predvsem pa sva bila osredotočena na vožnjo. Z Mathieujem sva enakovredno sodelovala. Škoda, ker je Alaphilippe padel, drugače bi imeli drugačen sprint, bolj taktičen. Po tistem padcu sta z Mathieujem hitro spoznala, da eden drugega ne bova mogal “pustiti” v ozadju na Oudenaarde, tako da sva oba samozavestno čakala na sprint. Škoda, da so odpovedali dirko Pariz-Roubaix. Po uradni odpovedi je bilo zame s psihološkega vidika zelo težko. Poleg dirke po Flandriji je Roubaix zame najlepška dirka. Za ti dve preizkušnji sem treniral.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ