Po Lombardiji domov kar s kolesi

Po Lombardiji domov kar s kolesi
06.10.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Thomas De Gendt in Tim Wellens. Nadvse uspešna kolesarja sta se odločila, da se po dirki po Lombardiji lotita posebnega izziva.

Najprej bosta Tima Wellens in Thomas De Gendt 13. oktobra nastopila na dirki po Lombardiji, zadnji enodnevni klasiki sezone, potem pa se bosta podala na poseben izziv. Kolesarja moštva Lotto Soudal sta se odločila, da se v Belgijo odpravita kar s kolesi in tako prevozita tisoč kilometrov. Pot prek Alp bosta premagala v šestih dneh. “Etape so določene. Hoteli rezervirani, potovalna oprema preverjena. Tisoč kilometrov v šestih dneh. Traso najdete na stravi,” je na twitterju zapisal De Gendt. Že pred dvema mesecema sta preizkusila kolesi z dodatnimi potovalnimi torbami:

“To sva načrtovala že od maja,” je za cyclingweekly dejal Thomas De Gendt. Vse skupaj se bo začelo po koncu dirke po Lombardiji v Comu. Najprej bosta prevozila 241 kilometrov dolgo preizkušnjo, potem pa se bosta v dveh dneh podala proti Švici, tudi čez prelaz San Gotthard, vse do Basla. Sledila bo Francija, pa Luksemburg, potem pa še Ardeni in Flandrija. Najdaljša bo zadnja etapa do kraja Semmerzake. “Zakaj bo tam konec. Tam živim. Tim živi c Monaku, tisto pa bi bila zelo kratka pot,” je še pojasnil De Gendt. Hotele sta že rezervirala. Wellens pa potem ne bo odkolesaril še do Monaka, ampak bo obiskal starše in se nato odpravil na Cote d’Azur.

Etape:
1. dan: Como – Fluelen, 183 km in 4047 m nadmorske višine
2. dan: Fluelen – Saint Louis, 151 km in 2734 m nadmorske višine
3. dan: Saint Louis – Luneville, 191 km in 2436 m nadmorske višine
4. dan: Luneville – Gonderange, 157 km in 1714 m nadmorske višine
5. dan: Gonderange – Chevron, 121 km in 2170 m nadmorske višine
6. dan: Chevron – Semmerzake, 200 km in 2076 m nadmorske višine

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ