Po makadamskih odsekih najhitreje Van Vleutnova

Po makadamskih odsekih najhitreje Van Vleutnova
09.03.2019 AVTOR: DZ, vir: RCS Sport in BTC City Ljubljana

Annemiek Van Vleuten je dobila žensko različico dirke Strade Bianche. Kolesark moštva BTC City Ljubljana ni bilo v ospredju.

Organizatorji dirke Strade Bianche so še petič izpeljali tudi žensko različico dirke, ki delno poteka po makadamskih odsekih. Kolesarke so morale premagati 136 kilometrov dolgo preizkušnjo z osmimi makadamskimi odseki v skupni dolžini 32 kilometrov. Start in cilj je gostila Siena. Annemiek Van Vleuten je bila spet neustavljiva. Po poškodbi kolena, ki jo je utrpela na lanskem svetovnem prvenstvu je hitro okrevala in že blesti.

Po četrtem mestu na uvodu v sezono v Belgiji, je bila zdaj najboljša. Annika Langvald je za njo na drugem mestu zaostala za 37 sekund, tretje Katarzyna Niewiadoma pa za 40 sekund. Slednja na tej dirki bila že trikrat druga. Sledile so Bastianellijeva, Ludwigova, Moolmanova, Vosova, Ensingova in na devetem mestu lanska zmagovalca Anna Van Der Breggen. Najboljša kolesarka moštva BTC City Ljubljana je bila s 24. mestom Anastazija Kursina. Eugenija Bujak je bila udeležena v enem izmed padcev, tako da je na cilj prišla kot 54.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ