Po nemškem ekipnem šovu Omrzel ostaja v igri

Po nemškem ekipnem šovu Omrzel ostaja v igri
18.04.2024 AVTOR: DZ

Z dvema etapa v enem dnevu se je začela mladinska dirka Eroica, na kateri veliko pričakujejo tudi člani slovenske reprezentance. Prvi dan je že bil zelo pester.

Na etapni dirki Eroica, ki šteje tudi za mladinski Pokal narodov nastopa tudi slovenska reprezentanca. Gre za zelo nadarjeno generacijo, ki je to dokazala že na klasiki Pariz-Roubaix, saj sta Jakob Omrzel in Erazem Valjavec zasedla prvi dve mesti. Oba sta tudi na tej dirki.

Poleg njiju pa še Jon Pritržnik, Sven Aleksander Mernik, Bor Ebner in Bor Berlak. Vodi jih Nace Korošec. Dirka se je začela z ekipno vožnjo na čas. Ta je bila dolga kar 22,5 km. Potekala je med krajema Punta Ala in Castiglione della Pescaia. Po 13 kilometrih so kolesarji prišli na vrh vzpona tretje kategorije Querce Mercata. Dolg je bil 2,3 km, povprečni naklon pa je 4,5-odstoten.

Vožnjo na čas je prepričljivo dobila mladinska ekipa Bore Hansgrohe. To je Team Grenke Auto Eder. Govorimo o ekipi, ki je progo premagala s časom 26:24 in s povprečno hitrostjo kar 51,136 km/h. Drugi Decathlon je zaostal za kar 31 sekund. Slovenija je zasedla 11. mesto. Kolesarji so si nabrali kar 1:29 zaostanka za Nemci. Popoldne je sledila še 1b etapa.

Castiglione della Pescaia je gostil start in cilj. Etapa je bila dolga 68,3 km. Kolesarji so morali premagati skoraj 700 metrov nadmorske višine. Naredili so dva kroga. Dvakrat so morali premagati tudi makadamski vzpon na Via della Vigna. Drugič po slabih 60 kilometrih. Dovolj, da je prišlo do selekcije in na koncu se je za zmago po dobri uri in pol dirkanja udarila skupina 10 kolesarjev. V tej skupini so bili trije kolesarji Decathlona, a do zmage je prišel Nizozemec Senna Remijn.

Slovenijo je v tej skupini zastopal Jakob Omrzel, ki je v sprintu zasedel sedmo mesto. V skupnem seštevku vodi Patrick Casey, ki vozi za Team Grenke Auto Eder, a za njim so kar trije Decathlonovi kolesarji. Omrzel je v drugi etapi napredoval za 35 mest in je zdaj z zaostankom 1:29 na 13. mestu. Erazem Valjavec je odstopil. Pred kolesarji sta še dve zelo zahtevni etapi. Jutrišnja se konča v Sieni, na znamenitem Piazza del Campo, kjer je letos zmago na dirki Strade Bianche slavil Tadej Pogačar.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ