Po Nini Homovec v tujino tudi Tanja Žakelj

Po Nini Homovec v tujino tudi Tanja Žakelj
22.12.2011 AVTOR:
Tanja Žakelj bo v novi sezoni vozila za turško ekipo 
Morda do sedaj niso prihajale ponudbe iz tujine, ali pa ti nisi bila pripravljena, da poskusiš v tujini?
Bi rekla, da je bila težava bolj v meni, saj sem bila vezana na obveznosti doma, kot so izpiti na fakulteti in se nisem toliko posvečala takšnim načrtom.
 
Se zavedaš, da si svetovni potencial, kar bi se ti lahko kmalu poznalo tudi finančno?
Tega se v zadnjih mesecih tudi sama vse bolj zavedam. Prostovoljnega tekmovanja zastonj je vse manj. S športom se ukvarjam iz veselja in predanosti temu, vem pa tudi, da si moram počasi urediti pogoje za prihodnost in del tega je tudi trženje mojih uspehov.
 
Malo je slovenskih športnikov, ki skrbijo za svojo javno podobo. Prestopila si v novoustanovljeno ekipo, ki tega področja še nima urejenega. Imaš zdaj občutek, da moraš biti še bolj prisotna na različnih koncih in krajih?
To mi je jasno in vsi si želimo, da bo postala ekipa prepoznavna. "Trenutno je treba še vse urediti glede začetnega delovanja ekipe, saj je odločitev Tanje in Nine Homovec in s tem dejansko oblikovanje naše ekipe v teku šele teden dni. Logistika bo deloma slovenska. Gre za bolj tovarniško ekipo, ki jo bodo sestavljali turški kolesarji, dva ali trije Srbi in dve Slovenki." je dopolnil odgovor Tanjin trener Luka Žele.
 
Kakšni so bili tvoji pogoji, da si se odločila za prestop v novo ekipo?
Veliko temelji na zaupanju v Želeta. On je v resnici pobudnik te ekipe, še posebej s sodelovanjem s proizvajalcem koles Salcano. Tako z opremo ne bi smelo biti težav, zagotovljene bom imela priprave, primerna pa bo tudi plača. Trenutno se dogovarjamo le še za maserja.
 
Boš imela morda tudi osebnega sponzorja?
Tudi o tem se še dogovarjam, vendar trenutno ne morem povedati še nič uradnega.
 
Kako bo s potmi na tekme svetovne pokala?
Kot je povedal že Luka, bo logistika slovenska, na svetovnih pokalih bo meni in Nini Homovec pomagal tudi Luka Kodra.
 
Odkar si v tekmovalnem gorskem kolesarstvu, si v isti tekmovalni klubski sredini  - Črnem vrhu. Lahko bi dejali, da si prvič zamenjala delodajalca...
...okoli mene se bo zamenjala ekipa, ki si mora pridobiti moje zaupanje. Predvsem Luka Kodra bo imel veliko odgovornost, Luka Žele kot moj trener pa zaupanje že ima. Ostalih pa res še ne poznam. Sistem ostaja isti, poleg bo tudi Nina, ki je bila tudi že zdaj.
 
Se ti ne zdi, da zahteva nov položaj od tebe večjo samostojnost?
Verjetno je to tudi prav, da se razvijem tudi na tem področju in da pridobim tovrstno samostojnost in samozavest.
 
Si zdaj bolj motivirana? 
Motivacijo sem že do zdaj vedno iskala v sebi. Res je, da vsaka sprememba prinese nekaj novega, nov izziv. Pravijo, da "kdor reskira, ta profitira." Upam, da bo tudi pri meni tako.
 
Kakšne so tvoje tekmovalne prioritete v prihodnjem letu?
Načrt dirk ostaja podoben letošnjemu, poudarek bo na prvih štirih svetovnih pokalih, ki bodo tudi kriterij za olimpijske igre. To še ne pomen, da bodo kaj manj pomembni evropsko in svetovno prvenstvo in tudi ostale mednarodne dirke. Motivirana bom za vsako posebej.
 

Tanja kolesa še ni videla, v uredništvu pa smo imeli priložnost spoznati
na obisku pri Nini Homovec model 2011. Po novem letu bosta dekleti že vozili novejši model.
 
So kriteriji za OI London jasni? 
Med nami so jasni, uradnega zapisnika pa še ni, zato o tem ne morem veliko povedati. Mesti sta dve, tekmovalke so tri. Vsaka se bo potrudila po svojih najboljših močeh. Kriteriji so postavljeni tako, da so vrata odprta vsaki izmed nas.
 
Novo tekmovalno kolo si že uspela videti?
Trenutno še ne, vem edino, da naj bi bilo kolo težko 9,2 kilograma, 29-palčno pa 9,6 kilogramov.
 

Nina Homovec se že zavzeto pripravlja, da se bo lahko naslednje leto uvrstila na olimpijske igre v Londonu.
Intervju z njo boste lahko prebrali v januarski številki revije Bicikel!
 
Kako je okolica sprejela tvoj odhod?
Zelo različno. Interes Primoža  Štrancarja in ekipe je bil, da grem do konca sezone 2012 z njimi do olimpijskih iger v Londonu... Zanje to ni bila pozitivna novica, je pa dejstvo, da je bila to moja odločitev in so jo sprejeli ter jo spoštujejo in kar je najbolj pomemebno, razšli smo se prijateljsko. Ob tej priložnosti bi se rada zahvalila domačemu klubu Črni vrh - predsedniku Jožetu Kenku in ekipi Orbea Geax ter športnemu direktorju Primožu Štrancarju za podpor in strokovno znanje.
 
Kaj je pretehtalo?
Temeljito sem premislila in odločitev ni bila lahka. Želela sem si obrniti list v mojem življenju.
 

Karbonski okvir je opremljen s karbonskimi komponentami Ritchey WCS,
koloseti Mavic Cross Max SLR, vilicami RockShox SID XX in celotno skupino SRAM XX.
 
Kakšen bo tvoj program v naslednjih mesecih?
Odločitev in prestop v novo ekipo je sedaj tako sveža, da načrta tekmovalnega dela sezone še nimam. Luka Žele doda: "Železen program je jasen, kar je odprto so manjše dirke. Letos na Kanarske otoke ne bo šla, priprave bo nadomestila na primorskem in s pripravami v Turčiji. Za Kanarske otoke niti ne bo časa, saj se bodo prve tekme kmalu tu."
 
Kdo je ustanovitelj ekipe?
"To je turški proizvajalec koles Solcano, ki jih izdeluje že nekaj desetletij. Letno jih proizvede okoli 200.000, ima pa željo prodreti na Evropski trg. Proizvaja tudi motorje in za 2012 ima v načrtu, da jih proizvede 10.000. V prihodnosti bomo pridobili tudi slovenskega distributerja Salcano koles. Z vlaganjem v kolesarstvo želi ustvariti reklamo lastni znamki. Način z vlaganjem v Tanjo in Nino je po mojem mnenju zelo primeren način za to. Je sponzor pokala Solcano v različnih državah: v Turčiji, Srbiji in na Hrvaškem," pojasni Žele.
 
Bo ta pokal tudi v Sloveniji?
Naslednje leto zagotovo še ne, saj je pogojen s tipom dirk, ki morajo biti ustrezne mednarodne ravni.
 
V uredništvu Bicikel.com vama želimo uspešne priprave na novo sezono ter uspešne nastope.

foto: Uroš Švigelj/Juhej.com
 
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ