Po odvzemu zmage do uspeha Viviani

Po odvzemu zmage do uspeha Viviani
04.09.2017 AVTOR: D. Z.
Elia Viviani je dobil drugo etapo na dirki po Veliki Britaniji. Prvi je ciljno črto prečkal Edvald Boasson Hagen, vendar so mu zmago odvzeli.

Na dirki ekstra kategorije po Veliki Britaniji je za kolesarji – tudi za tremi Slovenci – druga etapa. Ta je bila najdaljša na dirki, saj so morali kolesarji prevoziti skoraj 212 kilometrov.

Začela se je v Kielderjevem parku, končala pa v mestu Blyth. Pobeg dneva je uspel sedmerici kolesarjev: Skupino so sestavljali Lukasz Owsian (CCC Sprandi), Rory Townsend (Bike Channel-Canyon), Graham Briggs (JLT Condor), Matt Holmes (Madison Genesis), Kamil Gradek (One Pro Cycling), Jacob Scott (An Post ChainReaction) in Silvan Dillier (BMC).

Borili so se na letečih ciljih in na gorskih ciljih, vendar pa se za etapno zmago niso mogli potegovati. V glavnini so ritem narekovali člani moštev Sky, Dimension Data in Orica Scott, ki so tudi branili majico vodilnega. Nosil jo je namreč zmagovalec prve etape Caleb Ewan. Zadnji se je 15 kilometrov pred ciljem predal Holmes. Potem so nadzor spet prevzele sprinterske ekipe.

Predvsem Tony Martin, ki je opravljal izjemno delo za Alexandra Kristoffa, in Vasilij Kirijenka, ki je pripravljal teren za Elio Vivianija. Osem kilometrov pred ciljem je neuspešno napadel Philippe Gilbert, saj ga je glavnina po zaslugi Gerainta Thomasa hitro ujela. Sledil je sprint. Viviani je izbral pot tik ob ograji, medtem ko je bil po sredini najhitrejši Edvald Boasson Hagen. Norvežan je bil najhitrejši, a je v samem sprintu spremenil smer.

Viviani se je po cilju pritoževal nad potezo Hagna in komisarji so Norvežanu zmago odvzeli. Veselil se je lahko Viviani. Drugi je bil Dylan Groenewegen, tretji pa Fernando Gaviria. Včerajšnji zmagovalec Caleb Ewan je bil četrti. Najboljši Slovenec je bil Jan Tratnik na 79. mestu. Tudi Primož Roglič in Luka Mezgec sta etapo končala v času zmagovalca. Vodstvo v skupnem seštevku je prevzel Viviani, ki ima štiri sekunde prednosti pred Ewanom in sedem pred Hagnom. Mezgec in Roglič zaostajata za 14 sekund. Tratnik pa za 2:04.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ