Po padcu na Škotskem do 15. mesta v Avstriji

Po padcu na Škotskem do 15. mesta v Avstriji
15.06.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Ekipa Unior Tools je imela na dirki svetovnega pokala v spustu z gorskimi kolesi v Leogangu tri finaliste, mladinca Nala Otoničarja in člana Ruaridha Cunninghama in Reeca Wilsona.
Najboljši rezultat je s 27. mestom v moški konkurenci dosegel Cunningham, s 15. mestom pa se je zelo izkazal tudi Nal. Še teden dni nazaj je dirko končal z bolečinami v zapestju, ta vikend pa je dirkal povsem suvereno.

Večji del proge v Leogangu je tekmovalcem dobro poznan, tu je tudi že potekalo svetovno prvenstvo v spustu z gorskimi kolesi, letos pa so organizatorji spremenili zgornji del in ga naredili bolj zaprtega. Velikih presenečenj kljub temu ni bilo, le močni sunki vetra so zniževali hitrost na odprtih delih proge.

Prvi finalist Uniorjeve ekipe je bil mladinec Nal Otoničar, ki se je v finale uvrstil s 25. časom kvalifikacij in ne povsem suvereno vožnjo. Danes je bila situacija obrnjena, po dobri predstavi in dolgem sedenju v sedežu vodilnega na dirki pa je bil Nal na koncu 15. Po dirki je povedal: “Z današnjo vožnjo sem več kot zadovoljen. V primerjavi z mojo včerajšnjo vožnjo sem vozil še bolje, bolj tekoče in tudi izboljšal čas. Na zadnjih dirkah sem imel tudi težave s padci, tokrat pa je šlo brez tega. Malo sem se še zadrževal, a vendar odpeljal tako kot znam. Rezultat je dober in ga z veseljem sprejmem. Gremo zdaj naprej na naslednje dirke!

Zadnja na sporedu je bila dirka članov, v kateri je imela ekipa Unior Tools Team dva predstavnika. Škota Ruaridh Cunningham in Reece Wilson sta se zanesljivo kvalificirala, a le Ruaridh je svoj položaj zadržal tudi v finalu. Vozil je solidno, brez večjih napak, le močan veter mu je pokvaril načrte glede vožnje – na koncu je dosegel 27. mesto. Ruaridh je po dirki povedal: »Zgornji del proge sem odpeljal dobro, na srednjem sem moral zaradi vetra poganjati več, kot sem načrtoval, in sem prišel na zadnji tehnični del malce bolj utrujen. Za trenutek sem izgubil nadzor, takoj malo popustil in šel malce manj agresivno do cilja. Vožnja je bila solidna, rezultat pa mi prinaša nove pomembne točke v skupnem točkovanju. « Reece je največ časa izgubil, ko se je z nogo zadel ob štor in ob tem mu je noga zdrsnila s pedala, na koncu je bil 71., kar pa pravzaprav ni slab rezultat za tretjo dirko v članski konkurenci.

Članski dirki sta dobila Rachel Atherton in Aaron Gwin. Svetovni pokal v gorskem kolesarstvu se nadaljuje v začetku julija v Švici.


Nal Otoničar med vožnjo


Nalo Otoničar


Ruaridh Cunningham prek korenin


Reece Wilson v zraku
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ