Po prvi etapi zaključila nastop dva kandidata za vrh

Po prvi etapi zaključila nastop dva kandidata za vrh
02.07.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Kako hitro se lahko končajo sanje! Že v prvi etapi dirke po Franciji smo dobili dokaz. Odstopila sta dva velika upa svojih ekip.

Glavnina je v prvi etapi dirke po Franciji že premagala vzpon na Vivero. Tam je bil tempo zares izjemen, saj je ekipa UAE narekovala zares oster ritem. Sledil je spust, kjer so se v ospredje postavili člani Jumbo Visme.

Spust je bil zavit in v eno izmed pasti so se ujeli tudi kolesarji. Na tleh sta se 23 km pred ciljem znašla tudi dva kandidata za skupni seštevek. Richard Carapaz in Enric Mas. Kolesarja nista uspela zvoziti levega ovinka, hitro pa je postalo jasno, da ne gre zgolj za nedolžen padec. Oba sta obstala. Jasno je bilo, da glavnina ne bo več upočasnila. Potem pa se je začelo čakanje na informacije o poškodbah. Enric Mas je hitro spoznal, da ne bo mogel nadaljevati.

“Ima zlom desne lopatice in odrgnine na rokah in nogah.Ostaja na opazovanju v bolnišnici. Želimo se zahvaliti zdravstvenim delavcem bolnišnice v Crucesu,” so v izjavi za javnost zapisali pri Movistarju, kmalu pa se je oglasil tudi Enric Mas: “To ni bil začetek Toura, kot sem si ga predstavljal. A stvari ne gredo vedno po željah. Klubskim kolegom želim vse srečo v naslednjih 20 etapah.” Carapaz je po več kot petih minutah vendarle nadaljeval z dirko in na cilj prišel z dobrimi 15 minutami zaostanka.

“Carapaz v drugi etapi ne bo nastopil. Po dodatnih pregledih so odrkili manjšo poškodbo levega kolena. Rano na kolenu so morali oskrbeti s tremi šivi. Drugih poškodb v nesreči ni utrpel in se bo vrnil domov, kjer bo začel z okrevanjem. Pozdravi se, šampion. Napadalni duh bomo prenesli na preostanek Toura,” so zapisali pri moštvu EF. Tour je tako po prvem dnevu najprej ostal brez Masa, drgugega dne dirkanja pa ne bo začel Carapaz. Dokaz, kako se v trenutku lahko vse spremeni.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ