Po sezoni padcev, poškodb in razočaranj vendarle spet na vrhu

Po sezoni padcev, poškodb in razočaranj vendarle spet na vrhu
21.01.2016 AVTOR: D. Z.
Simon Gerrans je dobil prvo nekoliko težjo etapo na dirki Tour Down Under. Avstralec je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku.
Samo en ubežnik
Glenelg je gostil start tretje etape na dirki Tour Down Under, cilj pa je bil v CampbellTownu. Etapa je bila dolga 139 kilometrov. Vseskozi je bila razgibana, prav na koncu pa je bil še zahtevnejši vzpon, na katerem je prišlo do selekcije. Začelo se je v rahlem dežju, v ospredju pa je bil samo en ubežnik.

Laurens De Vreese, sicer član Astane, si je privozil več kot tri minute naskoka po vsega desetih prevoženih kilometrih. Lanski zmagovalec Rohan Dennis je po 22 km padel, vendar se je hitro vrnil v glavnino. Ubežnik si je privozil največ štiri minute naskoka, glavnina pa ga je ujela slabih 20 km pred ciljem. Takrat se je začel boj za prevlado v ospredju. Prišlo je tudi do padca, ob hudem ritmu pa je prišlo tudi do prave selekcije.

Hitro prišlo do selekcije
V ospredju je ostalo okrog 30 kolesarjev. Ob vznožju vzpona so za hiter ritem poskrbeli tudi člani LottoNL Jumba. Šest km pred ciljem je napadel vodilni v skupnem seštekvu Jay McCarthy, sledil pa mu je Simon Gerrans. Sledil je protinapad Richieja Porta in hitro se je izoblikovala skupinica Porte, Henao, Woods in Pozzovivo.

Sledil je izjemno hiter spust, v katerem so kolesarji dosegli tudi sto kilometrov na uro in v tem spustu so se nekateri kolesarji polovili. Deseterica kolesarjev se je tako udarila za zmago, v sprintu pa je bil najboljši in najspretnejši Simon Gerrans. Za Avstralcem je nesrečna sezona 2015, v kateri ni dosegel niti ene zmage, medtem ko je pred dvema letoma zares blestel. Rohan Dennis je bil tokrat drugi, tretji pa Michael Woods.

Roglič se dobro drži

Najboljši Slovenec je bil Primož Roglič, ki je z zaostankom 43 sekund zasedel 41. mesto. Nastopata pa še Luka Pibernik in Marko Kump. Gerrans je z zmago prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Zdaj ima tri sekunde naskoka pred Jayem McCarthyjem in pet pred Rohanom Dennisom. Roglič je 39. Zaostaja za 58 sekund.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ