Po slavju na Poljskem Mohorič nagrado daroval v pomoč rojakom

Po slavju na Poljskem Mohorič nagrado daroval v pomoč rojakom
04.08.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Bahrain Victorious

Matej Mohorič v zadnji etapi dirke po Poljski ni dovolil presenečenja, potrdil je skupno zmago. Ob slavju se je spomnil na težave vseh Slovencev, denarno nagrado bo daroval za pomoč pri poplavah.

Zadnjo etapo dirke po Poljski sta Matej Mohorič in Joao Almeida začela poravnana. Jasno je bilo, da bo Portugalec poizkusil na letečih ciljih, na prvem mu je ekipa pripravila položaj za šprint, a se Mohorič ni dal, za dolžino obroča ga je premagal in si privozil sekundo naskoka v virtualnem skupnem seštevku.

Takrat je tudi Almeida obupal, za drugi leteči cilj se ni več potegoval in etapa se je lahko mirno razpletla do konca, šprint v Krakowu je dobil Tim Merlier. Mohorič je tako še četrtič v karieri dobil skupni seštevek dirke med profesionalci, drugič mu je to uspelo v svetovni seriji (po BinckBank Touru 2018), prav v vseh štirih primerih pa je bila razlika do drugouvrščenega manjša od desetih sekund. Tretje mesto v skupni razvrstitvi je zasedl domači adut Michal Kwiatkowski, ki je v zaključku zadnje etape tudi padel.

"Po jutranji novici in vsem, kar se je zgodilo danes ponoči, mi ni bilo lahko iti na start dirke. S srcem sem bil pri vseh Slovencih, ki so danes izgubili svoje domove in imajo veliko materialno škodo. Slišal sem tudi, da so bile smrtne žrtve. Super, da se čim prej vrnem domov, da bom lahko pomagal po svojih najboljših močeh, tudi finančno," je za nacionalno televizijo povedal Mohorič.

Nagrada za pomoč rojakom

"To me je še dodatno spodbudilo, da dam danes vse od sebe, ekipa je naredila odlično delo. Uspelo mi je osvojiti to dirko, kar je eden največjih uspehov naše ekipe, osvojiti skupni seštevek na dirki svetovne serije. Sem zelo vesel. Ampak še enkrat, s srcem sem pri vseh, ki so zdaj v stiski. Dajmo, Slovenci, še enkrat več dokazati, da smo srčen narod in držimo skupaj," je še za RTV Slovenija poudaril slovenski as.

Po dirki je za svojo fundacijo dodal, da bo za pomoč poplavam namenil denarno nagrado, ki jo je dobil za zmago na Poljskem. Ta znaša 24.495 evrov: "Takoj ko se vrnem v Slovenijo, bom daroval celotno denarno nagrado z dirke in pač pomagal finančno, kolikor lahko. Sam se ne morem boriti s poplavami ali neposredno pomagati gasilcem, ker tega ne znam. Ampak moje misli so z vsemi, ki trpijo v teh trenutkih."Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ