Po smrti sultana odpovedali dirko po Omanu

Po smrti sultana odpovedali dirko po Omanu
22.01.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: ASO

Po petih desetletjih vodenja Omana je umrl sultan Kabus bin Said al Said in država se je zavila v 40-dnevno žalovanje, zato so odpovedali tudi letošnjo izvedbo dirke po Omanu.

Dirka po Omanu je v desetih letih privabila kopico zvezdnikov, vprašanje pa je, če bo imela prihodnje leto še mesto v profesionalnem koledarju. 

Oman se je znašel na prelomnici, ko je po pol stoletja prišlo do menjave na čelu države. Po smrti 79-letnega sultana Kabusa bin Saida so v Omanu razglasili 40-dnevno žalovanje, v tem času so odpovedali precej vsakodnevnih stvari in se posvetili slovesu od preminulega sultana.

Ena od »žrtev« žalovanja je bila tudi kolesarska dirka po Omanu, na kateri je vsako leto sezono začela kopica najboljših kolesarjev za etapne dirke, predvsem pa so na omanskih cestah blesteli šprinterji. Tudi za letos so svoj prihod napovedovali Mark Cavendish, Elia Viviani in Nacer Bouhanni, ki so vsak v dresu svoje nove ekipe želeli že na začetku sezone obogatiti svojo bero zmag v Omanu.

Francoska tiskovna agencija AFP je poročala, da je ASO že obvestil vseh 18 ekip, ki bi morale v Omanu nastopiti, da je dirka odpovedana. Del kolesarskega koledarja je bila od leta 2010.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ