Po sprintu bo v Kataloniji "pokalo"

Po sprintu bo v Kataloniji "pokalo"
22.03.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Axel Laurance je dobil peto etapo na dirki po Kataloniji. Tadej Pogačar je obdržal vodstvo, zdaj pa sta pred kolesarji zadnja dva dneva dirkanja - vsekakor nadvse zahtevna.

Altafulla je gostila start, cilj pa predmestje Barcelone Viladecans. Kolesarji so morali premagati 167 kilometrov dolgo preizkušnjo z dvema vzponoma druge kategorije, a s številnimi krajšimi klanci, predvsem pa je bil teren nasploh zelo razgiban.

Tadej Pogačar je uspešno branil vodstvo v skupnem seštevku, a etapa je bila nadvse hitra. Ubežniki si niso uspeli privoziti prednosti, ki bi jim omogočala možnosti za boj za etapno zmago. Na zadnjem vzponu Alt de la Creu d’Aragal so ritem povečali kolesarji Israel Premier Techa. Skupina je bila vse manjša, ubežniki ujeti. Na koncu smo videli sprint, ki ga je dobil Axel Laurance pred Marijnom Van den Bergom in Bryanom Coquardom. Pogačar se je sprva boril v ospredju, potem pa je zasedel 31. mesto. Pred kolesarji sta dve ključni etapi.

Kolesarji se bodo jutri spet oddaljili od Barcelone, potem pa sledi tradicionalna etapa v Barceloni. Najprej pa jutrišnji dan. Berga bo gostila start, cilj pa Queralt. Kolesarji bodo morali v 155 kilometrih premagati štiri kategorizirane vzpone. Enega ekstra kategorije, dva prve kategorije ter po enega druge in tretje kategorije. Kaj pa je Pogačar - v skupnem seštevku ima pred Mikelom Lando 2:27 prednosti - za RTV Slovenija povedal po koncu 5. etape? V nadaljevanju …



O 5. etapi: Danes je bil res težek dan, tako da so bile na koncu noge sprinterjev oziroma hitrih fantov zelo utrujene. Nisem bil prepričan, če bi sprintal ali ne. Na koncu sem videl, da imam dobro nogo in se lahko po vetru pomaknem naprej brez nekega tveganja. Na koncu me je en kolesar vseeno malce zaprl v ograjo, tako da sem raje prenehal s sprintom in sem se lepo pripeljal čez črto.

O pričakovanjih pred jutrišnjo etapo: Danes so se napadi odvijali skoraj dve uri. 1:50. Jutri bo po mojem približno isto. Tukaj je res veliko klančarjev. Skoraj celotna skupina je polna lahkih kolesarjev, tako da si bo jutri vsak želel čim bolj zgodaj napadati. Etapa bo zelo zahtevna za nadzirati in mislim, da bo kar pokalo.

O glavnem cilju v sobotni etapi: Glavni cilj je obdržati majico brez nezgod, da se varno pripeljemo čim bližje finiša in poskušamo doseči še eno etapno zmago.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ